Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Buda på orgellektion för Musikhjälpen!

Dela

Hur spelar man på en orgel? Och hur ser det ut inne i en? Jo, det kan du få reda på genom att buda på en unik orgellektion, som auktioneras ut under veckan till förmån för Musikhjälpen.

Joakim Olsson Kruse. Foto: Henrik Mill
Joakim Olsson Kruse. Foto: Henrik Mill

Under en timmes lektion får du lära känna Västerås domkyrkas stora orgel (Åkerman & Lund) med en erfaren lärare, Joakim Olsson Kruse. Du får veta hur orglar fungerar, gå på promenad inne i (inne i!) orgeln och lära dig att spela med både fingrar och fötter. Du får spela på orgelns svagaste stämma och dess allra starkaste!

- Orglar är både ett av världens äldsta instrument och världens största. Orgeln i Västerås domkyrka är en av de främsta i Norden, berättar organist Joakim Olsson Kruse. Hit kommer de bästa organisterna från hela världen för att spela - nu får DU chansen att få en kvalificerad orgellektion och testa! När du går därifrån har du lärt dig minst 25 saker du inte visste tidigare... Hur många kommer du ihåg när kompisarna frågar?

Du behöver inga förkunskaper, och det passar för den nyfikne från 7 år till 107 år. Om vinnaren är under 15 får givetvis målsman eller annan vuxen del i lektionen.
Eller varför inte ropa in den tillsammans? Orgellektion kan man nämligen ha med 20 fingrar och 4 fötter!

Som bevis på ditt eller ert flit, får ni med er ett personligt "Domkyrkoorganistbevis"!
Auktionen avslutas den 15 december.

Till auktionen!

Nyckelord

Kontakter

Joakim Olsson Kruse, Domkyrkoorganist och lärare till den eller de som vinner auktionen:

joakim.olssonkruse@svenskakyrkans.se, 021-814618

Bilder

Joakim Olsson Kruse. Foto: Henrik Mill
Joakim Olsson Kruse. Foto: Henrik Mill
Ladda ned bild
Foto: Henrik Mill
Foto: Henrik Mill
Ladda ned bild
Foto: Henrik Mill
Foto: Henrik Mill
Ladda ned bild

Om

Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Box 5
721 03 Västerås

https://www.svenskakyrkan.se/vasteras
Svenska kyrkan Västerås möter människor i vardag och högtid, i glädje såväl som sorg. Verksamheten är öppen för alla, oavsett tro eller tvivel. 

Det finns mötesplatser för alla åldrar och för många olika intressen, allt från öppen förskola och ungdomsgrupper till samtalsgrupper och körverksamhet. 
Kyrkan är också en naturlig del av vardagen i till exempel skolor och på sjukhuset. Fler än 60 procent, nästan 90 000, av alla västeråsare tillhör Svenska kyrkan, vilket gör kyrkan till den i särklass största folkrörelsen i Västerås. Här finns 29 kyrkor och 23 begravningsplatser.

https://www.svenskakyrkan.se/vasteras

Följ Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Snapchatta med en vuxen som lyssnar10.6.2020 14:30:00 CESTPressmeddelande

En tid av isolering, global oro och i värsta fall förluster av nära och kära har drabbat många, också ungdomar. Aldrig har det varit så viktigt att finnas tillgänglig som nu. Och just de unga finns i fokus när Svenska kyrkan Västerås nu öppnar sin Snapchat-jour, där du som är ung anonymt och under tystnadsplikt kan få prata med en vuxen som lyssnar. I andra änden finns präster, diakoner, pedagoger och församlingsassistenter som alla är vana vid att samtala om det som rör livet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum