Linköpings kommun

Budget 2018 - Miljonsatsning på ökad trygghet i Linköping

Dela

I kommunstyrelsens kommande internbudget föreslås en satsning på förstärkt trygghetsarbete i Linköpings kommun. Med stärkt samverkan mellan myndigheter och fler trygghetsvakter ska tryggheten i Linköping ökas.

Kommunstyrelsen ska i början av november fatta beslut om internbudget för 2018. En av satsningarna handlar om ett tryggt Linköping.

– Ingen ska behöva vara rädd när man går hem på kvällen. För att skapa en trygg kommun behöver vi samverka med flera aktörer. Därför kommer vi bjuda in bland annat Polisen och fastighetsägare för att diskutera hur vi skapar trygga miljöer där Linköpingsborna rör sig, säger Kristina Edlund (S), kommunstyrelsens ordförande.

Linköping har under de senaste åren förbättrat det förebyggande arbetet. Många områden har förstärkts, så som stödet till familjer med problem, skolans och socialtjänstens samverkan, fältverksamhet med polare, det brottsförebyggande arbetet och ökade insatser för en fullföljd skolgång.

– Trygghet bygger i grunden på tillhörighet. Ju fler som har bra sociala sammanhang desto färre särskilda insatser behövs. Satsningar för att fler ska fullfölja sin skolgång, kunna delta i olika fritidsaktiviteter eller ha sommarjobb och praktik bidrar till en mer sammanhållen kommun, säger Birgitta Rydhagen (MP), gruppledare.

En viktig del i arbetet för ökad trygghet är satsningen på fler trygghetsvakter. Trygghetsvakternas uppgift är att vara synliga på platser och tider då otryggheten är som störst.

– Nu avsätter vi tre miljoner kronor till fler trygghetsvakter. Det gör vi för att förhindra brott och öka tryggheten där människor rör sig i vardagen, säger Daniel Andersson (L), gruppledare.

Kommunstyrelsen avsätter i ett första steg tre miljoner för förstärkt trygghetsarbete i sin budget.

Kontakter

Claes LundkvistPresskommunikatör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0727-336477claes.lundkvist@linkoping.se

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping har 157 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum