Linköpings kommun

Budget för 2019: 25 miljoner mer till Linköpings äldreomsorg

Dela

Koalition för Linköping lägger om en vecka fram sin sista gemensamma budget för mandatperioden 2015-2018. I budgeten finns en satsning på 25 miljoner extra till äldrenämnden.

Äldrenämnden får 25 miljoner extra i budgeten för 2019. Det är pengar som ska gå till att fortsätta öka kvaliteten i Linköpings äldreomsorg.

– Linköping har en bra äldreomsorg, men vi vet att det finns äldre som känner sig ensamma och otrygga och det måste vi möta upp. Alla i Linköping ska känna sig trygga. Därför satsar vi på ökad bemanning och fler träffpunkter för att minska den ofrivilliga ensamheten, säger Kristina Edlund (S), kommunstyrelsens ordförande.

Linköpings äldreomsorg har under de senaste åren fått ramhöjningar på över 150 miljoner kronor. Pengar som bland annat gått till mer personal och förbättrade möjligheter till fritidsverksamhet för de äldre. Samtidigt har äldrenämnden satsat på bättre mat, en satsning som nu fortsätter.

– Måltiden är en höjdpunkt på dagen för många äldre och fungerar som en social mötesplats. Vi vill satsa på god och näringsriktig mat som lockar både dem som bor på ett boende och dem som bor hemma men vill komma ut och träffa andra, säger Birgitta Rydhagen (MP), kommunalråd.

Äldrenämnden under de senaste åren ändrat arbetssätt för att öka individens inflytande i sin omsorg.

– Omsorgen ska anpassas för att möta individens behov. Som äldre och i behov av omsorg ska man ha möjlighet att påverka de insatser man har. Arbetet att göra Linköpings äldreomsorg ännu bättre fortsätter nu, säger Gunnar Broman (L), kommunalråd.

Äldrenämnden har idag en budgetram på 1,24 miljarder kronor.

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping har 158 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum