Umeå kommun

Budgetförslag vidare till kommunfullmäktige

Dela

Kommunstyrelsen lämnar Socialdemokraternas och Miljöpartiets förslag till budget och uppdragsplan för Umeå kommun kommande år till kommunfullmäktige. Flera partier (M, V, C, L och KD) lämnar egna budgetförslag och yrkanden. Debatt och beslut väntas i kommunfullmäktige måndag 17 juni.

Förslaget till budget och uppdragsplan, direktiv för nämndernas verksamhet och investeringsbudget 2020–2023 finns att ta del av i handlingar till kommunstyrelsen via www.umea.se/handlingar (inloggning för medier). Fredag 7 juni publiceras handlingar till kommunfullmäktige på www.umea.se/kfhandlingar. Där kommer också övriga partiers förslag att framgå.

Stadsledningskontoret (förvaltningen) har också lämnat förslag för att skapa bättre underlag och förutsättningar för att styra kommunens ekonomi. Det handlar till exempel om underlag för befolkningsutveckling, konjunktur, skatteunderlag, kostnadsutveckling och kompetensförsörjning. Det handlar också om finansiella uppdrag, utökad rapportering av ekonomi och översyn av styrregler. Detta ingår i budgetförslaget till kommunfullmäktige, enligt kommunstyrelsens beslut.

Mer information:

Hans Lindberg (S)
ordförande
kommunstyrelsen
Umeå kommun
090-16 12 01
070-589 01 66
hans.lindberg@umea.se

Anders Ågren (M)
1:e vice ordförande
kommunstyrelsen
Umeå kommun
090-16 23 17
070-341 67 64
anders.agren@umea.se

Nyckelord

Kontakter

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00http://www.umea.se/kommun

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 125 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum