Huddinge kommun - politik

Budgetsatsning på naturreservat och sjön Drevviken

Dela

Huddinge är Stockholms läns bästa friluftskommun och för att bibehålla toppositionen när trycket ökar på reservaten och för att ha badbara sjöar tillför den styrande koalitionen 11,6 miljoner i budgetförslaget för 2022.

Christian Ottosson, kommunalråd med ansvar för klimat- och stadsmiljöfrågor
Christian Ottosson, kommunalråd med ansvar för klimat- och stadsmiljöfrågor

Antalet besökare i Huddinges naturreservat har ökat kraftigt, delvis som en effekt av pandemin. För att säkerställa välskötta naturreservat när trycket ökar gör den styrande koalitionen en särskild satsning på extra underhåll 2022.

-        Det är glädjande att fler hittar ut till våra naturreservat. Det ökade besökstrycket har dock inneburit ökat slitage och behov av underhåll. Vi vill fortsatt vara länets bästa friluftskommun, säger Christian Ottosson (C), kommunalråd och ordförande för Huddinges klimat- och stadsmiljönämnd.

Huddinge har inlett ett intensifierat arbete för att åtgärda vattenkvalitén i sjöarna. Som ett led i detta har Huddinge kommun tagit fram flera åtgärdsprogram för sjöarna, flera i samarbete med Stockholms stad. Nu satsas 10,6 mnkr över två år för fosforfällning i Drevviken, alltså 5,3 mnkr per år för både 2022 och 2023.

-        Äntligen säkrar vi åtgärder för att Huddingeborna ska ha badbara sjöar även framöver. Fosforfällningen är en viktig insats för att uppnå miljökvalitetsnormerna, säger Christian Ottosson (C).

Budgetsatsningarna inför 2022 är några av de insatser som göra för att öka tillgängligheten till natur- och friluftsliv samtidigt som miljömålen omhändertas.

Totalt får klimat- och stadsmiljönämnden en utökad budgetram på 18,4 mnkr för att säkerställa servicen till Huddingeborna.

Information om fler av satsningarna i koalitionens budget presenteras löpande. Kommunfullmäktige beslutar om budgeten 8 november.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Christian Ottosson, kommunalråd med ansvar för klimat- och stadsmiljöfrågor
Christian Ottosson, kommunalråd med ansvar för klimat- och stadsmiljöfrågor
Ladda ned bild

Om

Huddinge kommun - politik
Kommunstyrelsens förvaltning
141 85 Huddinge kommun

http://huddinge.se

Välkommen till den styrande koalitionen i Huddinge

Huddinges styrande koalition består av Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet, Drevvikenpartiet, Kristdemokraterna och Huddingepartiet.

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med 110 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge kommun - politik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge kommun - politik

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum