Huddinge kommun - politik

Budgetsatsningar för en meningsfull fritid för unga i Huddinge kommun

Dela

Alla barn och unga har rätt till en trygg och rolig fritid. Koalitionen satsar i budgeten för 2022 fyra miljoner kronor på utökat utbud av meningsfulla fritidsaktiviteter för barn och unga i Huddinge. Två miljoner till fritidsgårdsverksamhet i Visättra och två miljoner i en bredare satsning för fler fritidsaktiviteter i kommunen.

- Nu ser vi till att bredda utbudet av aktiviteter för ungdomar utöver de uppskattade idrottsaktiviteter som redan erbjuds i Visättra. Fritidsgårdsverksamheten ska erbjuda utvecklande aktiviteter dit du som ung vill gå för att träffa kompisar och göra saker tillsammans, säger Bo Källström (L).

Ett varierat aktivitetsutbud är viktigt för att engagera fler ungdomar i positiva aktiviteter. Därför är satsningen i Visättra tillsammans med den kommande fritidsgården i Grantorp nödvändiga för våra ungdomar.

- Vi vill med meningsfulla fritidsaktiviteter möta ungdomar runtom i kommunen för att motverka gängrekrytering och i längden skapa ett tryggare Huddinge, säger Bo Källström (L).

Förutom fritidsgårdssatsningen i Visättra satsar koalitionen två miljoner på meningsfulla fritidsaktiviteter för barn och unga i hela kommunen som en del av kommunens främjande och förebyggande trygghetsarbete.

Nyckelord

Kontakter

Dokument

Om

Huddinge kommun - politik
Kommunstyrelsens förvaltning
141 85 Huddinge kommun

http://huddinge.se

Välkommen till den styrande koalitionen i Huddinge

Huddinges styrande koalition består av Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet, Drevvikenpartiet, Kristdemokraterna och Huddingepartiet.

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med 110 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge kommun - politik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge kommun - politik

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum