Bussturer kör annan väg på Valborg

Dela

Under Valborg går UL:s busslinjer 1,2,6 och 7 annan väg än annars. Skälet är de avspärrningar som görs i centrala Uppsala när många deltar i det traditionella Valborgsfirandet. De ändrade turerna gäller mellan 12.00 fredag 29 april till 08.00 söndag 1 maj. Linje 1 ändras från 07:00 den 30 april.

-Vi är många som är glada över att vi äntligen får fira Valborg så som traditionen bjuder efter två år med pandemin. Det påverkar också hur våra bussar kan köra i city, säger Nikodemus Kyhlén, marknadschef UL.

Valborg kan locka uppemot 100 000 besökare och mösspåtagningen i Carolinabacken kl 15.00 gör att Drottninggatan och delar av Dag Hammarskiölds väg stängs av.

-Det är bra att ha koll på hur ens buss går, var tillfälliga busshållplatser finns och när på natten som de sista tågen och bussarna går. Ett tips är att köpa en 24-timmarsbiljett, särskilt om det är dåligt väder och det blir många bussresor under en dag, säger Nikodemus Kyhlén.

Valborg infaller i år på en lördag men den 30 april och 1 maj körs trafiken som sön- och helgdag. Nattrafik körs natt mot 30 april och 1 maj.

Linjerna använder de befintliga och tillfälliga hållplatser som finns längs de alternativa sträckningarna.

I UL:s reseplanerare kan man söka efter de bästa resvägarna.

Nyckelord

Kontakter

Nikodemus Kyhlén, marknadschef UL
Telefon: 018-612 29 06

 

Länkar

Om

Trafik och samhälle
Trafik och samhälleFölj Trafik och samhälle

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Trafik och samhälle

Fyra spår Uppsala-Stockholmsregionen viktigt för hela Sverige4.4.2022 11:00:48 CEST | Pressmeddelande

I en rapport pekar Sweco på en rad problem för Mälardalsregionen och hela Sverige om investeringen i fyra järnvägsspår mellan Uppsala och Stockholm inte blir av, så som avtalats till år 2034. I rapporten framhålls behovet av ökad kapacitet för hållbara transporter både för resande och gods i den växande Uppsala-Stockholmsregionen. Rapporten är ett svar på Trafikverkets förslag till ny nationell plan 2022-2033, där den avtalade satsningen på fyrspår endast finansieras till 18 procent.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum