Svenskt Trä

Bygg sommarens projekt i limträ

Dela

Under kommande veckor delar branschorganisationen Svenskt Trä med sig av en serie konstadsfria tips på byggprojekt i limträ att snickra ihop hemma i sommar. I serien finns bland annat instruktioner för hur du bygger en odlingsbänk, ett utegym och ett robotgräsklipparskydd i limträ.

- Det är riktigt kul att se att allt fler väljer att bygga sina egna grillbänkar, odlingslådor och pergolas i trä. Limträ är perfekt för hemmasnickarens sommarprojekt. Det är robust, snyggt, beständigt och klarar väder och vind på ett bra sätt, samt är lätt att bearbeta med handverktyg och sladdlösa maskiner, säger Johan Fröbel som är chef för teknik och handel på Svenskt Trä. 

Inför sommarens stundande byggprojekt delar Svenskt Trä med sig av tips på projekt att bygga i limträ. Bland projekten finns det någonting för alla. Till den som föredrar att odla egna grönsaker, kryddor och växter finns instruktioner för både odlingslåda och odlingsbänk. För den som hellre tillagar mat kan en grillbänk eller köksö vara bra att ha. Det finns också instruktioner för hur du bygger en sänggavel eller en loftsäng för den som vill bjuda in limträet inomhus. Ett utegym i limträ är hälsosamt både för dig och för planeten. 

Till varje limträprojekt finns en instruerande film som visar vilka mått och produkter som behövs för att färdigställa projektet. Filmerna finns på byggbeskrivningar.se 

- Bland projekten finns olika typer av bord och bänkar som alltid är bra att ha, både i trädgården och inomhus. Med våra instruktionsfilmer vill vi ge varje hemmasnickare förutsättningarna att få till sitt efterlängtade byggprojekt utan krångel. Vi vill också uppmana fler att bygga med limträ. Det är enkelt när man har en tydlig instruktion att följa, säger Johan Fröbel. 

Limträ är ett starkt material som består av hållfasthetsklassade hyvlade granlameller som genom en industriell process limmats ihop. Limträ används främst som bärande konstruktionsmaterial till både små och stora byggnader men fungerar även utmärkt som designmaterial för diverse byggprojekt till trädgården och hemmet. 

Limträprojekten:

 • Robotgräsklipparskydd
 • Odlingslåda
 • Arbetsbord
 • Odlingsbänk
 • Torkställning
 • Utegym
 • Pergola
 • Limträbänk
 • Limträbord
 • Grillbänk
 • Limträgunga
 • Limträsänggavel
 • Limträköksö
 • Limträloftsäng

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Svenskt Trä
Svenskt Trä
Storgatan 19
Stockholm

08-762 72 60https://www.svenskttra.se

Svenskt Träs huvuduppdrag är att bredda marknaden för, och öka värdet på, svenskt trä och träprodukter inom byggande, inredning och emballage. Genom att inspirera, informera och sprida kunskap lyfter vi fram trä som ett konkurrenskraftigt, förnybart, mångsidigt och naturligt material. Svenskt Trä driver också viktiga bransch- och handelsfrågor för sina medlemmar.

Svenskt Trä representerar svensk sågverksnäring och är en del av branschorganisationen Skogsindustrierna. Svenskt Trä företräder också svensk limträ- och förpackningsindustri samt har ett nära samarbete med svensk bygghandel och trävarugrossisterna.

Svenskt Trä värnar om personlig integritet vilket innebär att dina personuppgifter alltid hanteras på ett ansvarsfullt sätt. Läs integritetspolicyn här.

Följ Svenskt Trä

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenskt Trä

Tomas Alsmarker ny chef för innovation och forskning på Svenskt Trä1.9.2021 18:36:34 CEST | Pressmeddelande

Tomas Alsmarker, en av Sveriges namnkunnigaste träkonstruktörer, tillträdde som chef för innovation och forskning på branschorganisationen Svenskt Trä den 16 augusti 2021. Tomas Alsmarker är huvudansvarig för att hålla ihop Svenskt Träs forsknings- och utbildningssatsningar och kommer även att driva ett antal innovationsprojekt med fokus på träbyggande inom ramen för verksamheten på Sveriges Träbyggnadskansli.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum