Trafikverket

Bygget av Citybanan skildras i fotoutställning på Stockholm Central

Dela

Från 2009 fram till idag har bygget av pendeltågstunneln under Stockholm dokumenterats av två professionella fotografer. Nu ställs deras bästa bilder ut i Centralhallen på Stockholm Central. Utställningen, som heter ”Underverk under Stockholm”, pågår den 16-22 januari.

I åtta år har Trafikverket borrat, sprängt och gjutit för att ge pendeltågen i Stockholm två egna spår och två nya underjordiska stationer. Bygget under berg, genom vatten och i luften har fascinerat både stockholmare och människor i hela landet. När Citybanan öppnar den 10 juli 2017 ökar kapaciteten för all tågtrafik genom huvudstaden.

Sedan spaden sattes i jorden 2009 har fotograferna Hans Ekestang och Mikael Ullén löpande tagit bilder av arbetet. De har haft tillgång till arbetsplatser som allmänheten inte har kunnat se, 40 meter under markytan och 15 meter upp i luften.

Vad: Fotoutställning med bilder från byggandet av Citybanan och de två nya pendeltågsstationerna Stockholm City och Stockholm Odenplan  

När: 16-22 januari 2017, bemannad 07.00-19.00

Var: Centralhallen på Stockholm Central

Kontakter

Eva Rådmark Herder, kommunikationsansvarig projekt Citybanan, Trafikverket, 070-762 30 80

Trafikverkets pressjour, 0771-311 500

Om

Trafikverket ansvarar för statliga vägar och järnvägar och långsiktig planering av det samlade transportsystemet.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

Presstips: Trafikstörning Ölandsbron11.12.2017 09:00Pressmeddelande

Från tisdagen den 12 december till lördagen den 16 december utför Trafikverket mätningsarbeten på Ölandsbron. Det kräver att bron är fri från trafik under vissa perioder. Inmätningarna görs för kommande arbeten på högbrodelen under 2018. Framkomligheten kommer att vara begränsad på Ölandsbron mellan kl. 1 och kl. 4, med start natten mellan måndagen den 11 och tisdagen den 12 december. Vid normalt väder beräknas arbetet pågå till och med natten mellan torsdagen den 14 och fredagen den 15 december. Natten mellan fredag och lördag är aviserad som reserv, om vädret hindrar arbetet tidigare i veckan.  Trafikverket gör periodvis nödvändiga underhållsarbeten på Ölandsbron. Under åren 2016-2019 arbetar vi för att möjliggöra trygga och smidiga resor till och från Öland, idag och i framtiden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum