Huddinge kommun - politik

Bygget av Spårväg syd kan komma att tidigareläggas

Dela

Stockholms läns landsting öppnar upp och bjuder in till samtal om tidigareläggning av projekt i Sverigeförhandlingen. För Huddinges del innebär det att Spårväg syd kan påbörjas tre år tidigare än planerat om kommunen är redo att gå in med en del av de utlovade medlen.

- I den spännande utvecklingen som Huddinge befinner sig i skulle detta vara väldigt positivt. Vi kommer självklart att tacka ja till inbjudan för att diskutera vidare vad exakt en tidigareläggning innebär, säger Daniel Dronjak (M), kommunstyrelsens ordförande i Huddinge

- Spårväg syd är redan väl utredd och har därmed goda förutsättningar att vara det projekt som ligger närmast att kunna börja byggas. Dessutom finns det många vinster att göra om spårvägen samplaneras med Tvärförbindelse Södertörn, säger Malin Danielsson (L), kommunalråd med ansvar för samhällsbyggnadsfrågor

Nyckelord

Kontakter

Dokument

Om

Huddinge kommun - politik
Kommunstyrelsens förvaltning
141 85 Huddinge kommun

http://huddinge.se

Välkommen till den styrande koalitionen i Huddinge

Huddinges styrande koalition består av Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet, Drevvikenpartiet, Kristdemokraterna och Huddingepartiet.

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med 110 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge kommun - politik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge kommun - politik

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum