Tendium AB

Byggfakta växlar upp med AI-teknik i nytt samarbete med teknikbolaget Tendium

Dela
Byggfakta stärker kunderbjudandet genom ett nytt samarbete med AI-bolaget Tendium, som förenklar anbudsprocessen i offentliga upphandlingar genom en SaaS-baserad plattform.

Byggfakta är Sveriges ledande leverantör av information om offentliga och privata bygg- och anläggningsprojekt. Med hjälp av Tendiums unika AI-baserade plattform lägger de nu till tjänster inom bevakning av offentliga byggupphandlingar till sitt erbjudande.

“Vi vet att när privata marknaden svalnar så hettar det till på den offentliga marknaden. Vi tror jättemycket på samarbetet med Byggfakta och att vi båda kommer att bli starkare av det”, säger Ronny Ågren, försäljningschef på Tendium. 

Tendium startade 2018 och växer nu snabbt på upphandlingsmarknaden. De har genom innovativ teknik och smarta arbetsflöden skapat ett nytt sätt att arbeta med anbud. Offentlig upphandling är en marknad som enligt Tendiums egen data omfattade över 800 miljarder kronor 2021, och det finns en stark efterfrågan på verktyg som förenklar upphandling för leverantörer.

”Med Tendiums plattform och vår erfarenhet från byggbranschen får våra kunder en unik lösning för att säkerställa att man inte missar en viktig upphandling och kan även göra en snabb och enkel bedömning av varje upphandling. Vi vet av egen erfarenhet och våra kunder hur svårt och tidskrävande det är idag”, säger Peter Björk, affärsområdesansvarig för Byggfakta Tender.

“Offentlig upphandling är en marknad som ligger efter i digitalisering och innovation, och vi är jätteglada över att fortsätta transformera marknaden tillsammans med Byggfakta”, säger Hannes Dernehl, VD och grundare av Tendium.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Tendium AB
Tendium AB
Box 4122
102 63 Stockholm

Om Byggfakta

Byggfakta har levererat bygginformation till branschens aktörer sedan starten 1936. Idag tillhandahåller de Nordens största projektplattform och erbjuder sina kunder Sveriges mest populära tjänster för bevakning, bearbetning och analys av byggprojektmarknaden. Byggfakta Sverige ingår i den globala koncernen Byggfakta Group, som börsnoterades under 2021 och har verksamhet i 26 länder. Läs mer på https://byggfakta.se och https://byggfaktatender.se.  

 

Om Tendium

Tendium transformerar offentlig upphandling genom AI-baserade digitala tjänster. Med automatisering, data-drivna insikter och smarta arbetsflöden förenklar och förbättrar de offentlig upphandling för anbudsgivare. Tendium grundades 2018 av Hannes Dernehl och Oskar Lundgren. Läs mer på https://tendium.ai