Byggföretagen

Byggföretagen välkomnar att avtalslängd och ny lönenivå nu är på plats för byggsektorn

Dela
Idag har nya avtal tecknats inom industrin. Därmed är märket satt i avtalsrörelsen. Avtalen omfattar två år och en total kostnadsram om 7,4 procent fördelat med 4,1 på år ett och 3,3 på år två.
Mats Åkerlind, förhandlingschef Byggföretagen
Mats Åkerlind, förhandlingschef Byggföretagen

-Det är bra att industrin nu kommit överens om ett tvåårigt avtal och en lönenivå som gäller även för övriga sektorer på arbetsmarknaden. Byggsektorn behöver långsiktiga spelregler för att stärka konkurrenskraften och trygga jobben. Med avtalslängd och lönenivå på plats kan byggsektorns avtalsförhandlingar nu gå in i en ny fas, säger Mats Åkerlind, Byggföretagens förhandlingschef. 

Byggföretagen förhandlar just nu tre olika kollektivavtal – Tjänstemannaavtalet, Byggavtalet samt Väg- och banavtalet. Det förstnämnda löper ut den 31 mars, medan de två senare löper ut 30 april. 

Kontakter

Bilder

Mats Åkerlind, förhandlingschef Byggföretagen
Mats Åkerlind, förhandlingschef Byggföretagen
Ladda ned bild

Om

Byggföretagen
Byggföretagen
Storgatan 19, Box 5054
102 42 Stockholm

+46 8 698 58 00https://www.byggforetagen.se

Byggföretagen är en bransch- och arbetsgivarorganisation för bygg-, anläggnings- och specialföretag som vill bygga Sverige på schyssta grunder.

Följ Byggföretagen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Byggföretagen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum