Byggföretagen

Byggföretagens chefekonom kritisk till räntehöjning

Dela
Byggföretagens chefekonom Fredrik Isaksson är kritisk till Riksbankens räntehöjning med 0,50 procentenheter till 3 procent. - Inflationen beror i hög grad på faktorer som vi inte kan påverka inom landet, säger Fredrik Isaksson.
Fredrik Isaksson, chefekonom, Byggföretagen.
Fredrik Isaksson, chefekonom, Byggföretagen.

Byggföretagens senaste bedömning är att de totala bygginvesteringarna i bostäder, anläggningar och offentliga lokaler minskar med 10 procent under 2023.

- Den åtstramning av penningpolitiken som Riksbanken nu genomdriver riskerar att knäcka efterfrågan i ekonomin utan att åstadkomma den prisstabilisering som eftersträvas, säger Fredrik Isaksson. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Fredrik Isaksson, chefekonom, Byggföretagen.
Fredrik Isaksson, chefekonom, Byggföretagen.
Ladda ned bild

Om

Byggföretagen
Byggföretagen
Storgatan 19, Box 5054
102 42 Stockholm

+46 8 698 58 00https://www.byggforetagen.se

Byggföretagen är en bransch- och arbetsgivarorganisation för bygg-, anläggnings- och specialföretag som vill bygga Sverige på schyssta grunder.

Följ Byggföretagen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Byggföretagen

Räntehöjningar driver på rekordhöga byggkostnader15.3.2023 09:40:04 CET | Pressmeddelande

Kostnaderna inom byggbranschen fortsätter att stiga enligt färska siffror från Statistiska centralbyrån, SCB. - Tidigare var det byggmaterialen som var den stora kostnadspådrivaren. Nu har detta växlat över till byggherrekostnaderna – vilket innebär att det främst är räntehöjningarna som gör att den rekordhöga byggkostnadstakten bibehålls, säger Johan Deremar, nationalekonom, Byggföretagen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum