Umeå kommun

Bygglov beviljat för ny förskola på Böle

Dela

På Furugränd på Böle ska en ny förskola med åtta avdelningar byggas. Byggnadsnämnden har beviljat bygglov och Fastighet räknar med byggstart innan sommaren. Den nya förskolan beräknas vara färdigbyggd hösten 2020.

Illustration över planerad förskola på Böle
Illustration över planerad förskola på Böle

– Vi vet att många av de som flyttar till Umeå är barnfamiljer och det är därför viktigt att vi fortsätter planera och bygga förskolor. Inom den närmaste tioårsperioden förväntas antalet barn i förskolan öka med cirka 1 500. Det motsvarar ökade behov på nästan en förskoleavdelning per månad. Den nya förskolan på Böle är en av pusselbitarna för att lösa efterfrågan, säger Mikael Berglund (S), byggnadsnämndens ordförande.

Den nya förskolan blir två våningar hög och utformad som ett L, med en lång fasad mot Bölevägen som skyddar gården från buller och skapar en solig och trygg gård för barnen att leka på. Den nya byggnaden blir ca 60cm högre än vad detaljplanen medger. Avvikelsen betraktas dock som liten då förskolan byggs i en redan tätbebyggd miljö, att fastigheten är stor och att avståndet är långt till de närmaste grannarna.

Solceller på taket

För att passa sin omgivning är förskolans fasad utformad med naturliga material som trä och tegel i hög kvalitet. Förskolan har solceller på taket som utöver sin funktion också ger ett pedagogiskt värde redan för de yngsta barnen.

Mer information:

Mikael Berglund (S)
ordförande
byggnadsnämnden
070-559 71 84
mikael.berglund@umea.se

Ulrik Berg (M)
vice ordförande
byggnadsnämnden
070-679 75 03
ulrik.berg@umea.se

Mattias Sehlstedt (V)
2:e vice ordförande
byggnadsnämnden
070-627 53 15
mattias.sehlstedt@umea.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Illustration över planerad förskola på Böle
Illustration över planerad förskola på Böle
Ladda ned bild

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00http://www.umea.se/kommun

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 125 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum