Byggnads

Byggnads lämnar förhandlingarna om LAS

Dela

Byggnads har beslutat att lämna de så kallade LAS-förhandlingarna som LO, PTK och Svenskt Näringsliv bedrivit till följd av Januariavtalet. LO har därmed inte längre Byggnads mandat att förhandla för förbundets räkning i denna fråga.

Johan Lindholm, förbundsordförande Byggnads
Johan Lindholm, förbundsordförande Byggnads

-När politiken tvingar fram förhandlingar får vi ett resultat som är anpassat till Annie Lööfs nyliberala drömmar men som missar byggbranschens verklighet. Förhandlingsresultatet innebär en urholkning av vår anställningstrygghet som vi inte kan acceptera, säger Johan Lindholm, ordförande Byggnads.

- Byggnads sätter alltid våra medlemmars intressen i första rummet. Vi kommer att förhandla med våra motparter och fortsätta utveckla vår bransch utifrån de behov som faktiskt finns. I nästa års avtalsrörelse kommer vi att kräva ettåriga avtal för att ta höjd för vad som kan hända i LAS-frågan, säger Johan Lindholm.

Kontakter

Bilder

Johan Lindholm, förbundsordförande Byggnads
Johan Lindholm, förbundsordförande Byggnads
Ladda ned bild

Om

Byggnads
ByggnadsByggnads är fackförbundet som organiserar arbetstagare inom bygg och anläggning och har idag över 100 000 medlemmar.

Följ Byggnads

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Byggnads

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum