Byggnads

Byggnads ökar mest i anseendeindex

Dela

När KantarSifos årliga anseendeindex presenterades tidigare i veckan stod det klart att Byggnads är den organisation som ökat mest i anseende under 2020. Byggnads anseende har ökat med 50 procent jämfört med föregående år och ökningen är dubbelt så stor jämfört med den organisation som ökat näst mest.

Förbundsordförande Johan Lindholm
Förbundsordförande Johan Lindholm

– Det här är naturligtvis väldigt glädjande och ett kvitto på att vi är på väg åt rätt håll. Vi har vår styrka i våra medlemmar och när vi driver deras frågor ökar vi också i anseende hos allmänheten, säger Johan Lindholm, förbundsordförande Byggnads.

KantarSifos Anseendeindex mäter allmänhetens tilltro eller intryck till en organisation, samt vilken kvalitet och framgång allmänheten tillskriver organisationen. Läs undersökningen Anseendeindex intresseorganisationer 2021

– Det här ger oss råg i ryggen att fortsätta driva medlemmarnas frågor. Mer trygghet på arbetsmarknaden, säkrare och mer jämställda arbetsplatser och sist men inte minst ett rättvist pensionssystem, säger Johan Lindholm, förbundsordförande Byggnads.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Förbundsordförande Johan Lindholm
Förbundsordförande Johan Lindholm
Ladda ned bild

Om

Byggnads
ByggnadsByggnads är fackförbundet som organiserar arbetstagare inom bygg och anläggning och har idag över 100 000 medlemmar.

Följ Byggnads

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Byggnads

Digital pressträff och rapportsläpp inför fotbolls-VM 2022: Mänskliga rättigheter för migrantarbetare i Qatar14.7.2021 11:44:44 CEST | Pressmeddelande

Arbetsrätten i Qatar har i lagen blivit bättre. Men i verkligheten är mänskliga rättigheter för migrantarbetarna långt ifrån säkerställda. Fortfarande dör arbetare på byggarbetsplatserna och löneutbetalningarna fördröjs eller uteblir helt. Ett år innan fotbolls-VM släpper det globala facket för byggnadsarbetare, BWI en rapport om läget.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum