AF Gruppen Sverige

Byggstart för Halmstads nya stadsdel

Dela

Nu bygger AF Gruppen de första bostäderna i kvarteret Stadsgården i Halmstads nya, centrala stadsdel Västra Förstaden. De nya hemmen planeras vara inflyttningsklara andra kvartalet 2022.

Kvarteret Stadsgården kommer att rama in en trivsam, delvis inglasad innergård.
Bild: Fredblad arkitekter.
Kvarteret Stadsgården kommer att rama in en trivsam, delvis inglasad innergård. Bild: Fredblad arkitekter.

Stadsgårdens första etapp omfattar 63 arkitektritade bostadsrätter, med promenadavstånd till restauranger, butiker, naturen och havet. I kvarteret finns också tre så kallade town houses, radhus på två våningar som är integrerade i fastigheten.

- Efterfrågan på lägenheterna har varit god och vi är stolta och glada över att vara först ut i Västra Förstaden, säger Jonas Skingley, vd för AF Projektutveckling. Snart startar också försäljningen av grannlägenheterna i den andra etappen av Stadsgården.

AF Gruppen har tidigare utvecklat och byggt Glashuset i Halmstad, med en utformning som gjort succé bland Halmstadsborna.

Stadsgården har utvecklats i partnerskap mellan AF Gruppen och fastighetsutvecklarna Wood & Hill.

- Många har säkert sett att byggkranen redan är på plats i Stadsgården, säger Roger Persson, vd för AF Bygg Syd, som nu börjar bygga första etappen.

Västra Förstaden i Halmstad kommer att växa successivt under en femårsperiod till omkring 450 nya bostäder.

AF Gruppen har lång erfarenhet av bostadsutveckling och är en av Norges största bostadsutvecklare. AF Projektutveckling är dotterbolag i AF Gruppen Sverige och är koncernens svenska bolag för utveckling av bostäder och kommersiella fastigheter.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Kvarteret Stadsgården kommer att rama in en trivsam, delvis inglasad innergård.
Bild: Fredblad arkitekter.
Kvarteret Stadsgården kommer att rama in en trivsam, delvis inglasad innergård. Bild: Fredblad arkitekter.
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Om

AF Gruppen Sverige
AF Gruppen Sverige
Vasagatan 45
411 37 Göteborg

031-762 40 00http://www.afgruppen.se

AF Gruppen Sverige bygger bostäder, lokaler och anläggningar samt utvecklar egna projekt. Vi bygger för att påverka framtiden och skapa hållbara lösningar för människor, miljö och samhälle.

AF Gruppen Sverige består av AF Bygg Göteborg, AF Projektutveckling, AF Bygg Syd, AF Härnösand Byggreturer, HMB, Kanonaden Entreprenad, Pålplinta och Betonmast. Vi är en del av AF Gruppen, en av Norges entreprenör- och industrikoncerner med 5700 medarbetare i Norge, Sverige, Kina, Storbritannien och Litauen.

Verksamheten i AF Gruppen omfattar Projektutveckling, Bygg, Anläggning, Miljö & Energi, Offshore och Sverige. Bolaget omsätter 22,6 miljarder NKR (2019) och är noterat på Oslo Børs.

Följ AF Gruppen Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från AF Gruppen Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum