Örnsköldsviks Kommun

Byggstart för Höglidenskolan

Dela

Torsdag 7 juni sker officiell byggstart för Örnsköldsviks kommuns nya högstadieskola "Höglidenskolan". Media hälsas varmt välkomna.

Torsdag 7 juni är det formell byggstart för ombyggnationen och renoveringen av den lokal på Skogsgatan som ska blir kommunens helt nya högstadieskola. Högliden, som den nya skolan ska heta, kommer att anpassas för grundskoleverksamhet för årskurs 7-9 och dimensioneras för cirka 350 elever.

Höglidenskolan ska täcka det ökade behovet av skollokaler i centrum och ersätter den befintliga högstadieverksamheten på Sörlidenskolan och Höglandskolan. Elever vid Örnsköldskolan kommer även att ansluta sig för årskurs 7- 9.

– Äntligen påbörjas arbete att iordningställa Höglidenskolan. I nyrenoverade och moderna lokaler kommer elever från tre olika skolor mötas för att gå sina sista år i grundskolan. Eleverna kommer få möjligheter till större valmöjligheter i flexibla läromiljöer och fler kamrater, med olika bakgrund. Det ska bli spännande att få följa utvecklingen av den nya skolenheten, säger Birgith Olsson Johansson, bildningsnämndens ordförande.

Höstterminen 2019 beräknas verksamheten flytta in i byggnaden. Kostnaden för ombyggnationen och renoveringen beräknas uppgå till 82 miljoner kronor och inkluderar bland annat nytt tak och ventilation.

Media hälsas välkomna till byggstart
Tid: Torsdag 7 juni klockan 13:00
Plats: Skogsgatan 47, Örnsköldsvik
Medverkar gör: Kommunalråd Glenn Nordlund, representanter från bildningsnämnden och bildningsförvaltningen, entreprenören REKAB samt medarbetare och elever från Höglandsskolan och Sörlidenskolan.

Nyckelord

Kontakter

Erik Bagger, projektansvarig, bildningsförvaltningen 070-662 10 82

Om

Örnsköldsviks Kommun
Örnsköldsviks KommunÖrnsköldsviks kommun är kommunens största arbetsplats. Drygt 5 000 personer i kommunal förvaltning och kommunala bolag ser till att kommunens 56 000 invånare får god samhällsservice.

Kommunen är företagstät med många internationella företag, lång företagande- och industritradition och stort utvecklingsfokus där samverkan är en viktig nyckel. Närheten till Umeå gör att Örnsköldsvik är en del av en större arbetsmarknadsregion med totalt 200 000 invånare och 13 000 företag. Örnsköldsvik är en del av natursköna Höga kusten där skärgård och klippor möter skog och vildmark.

Följ Örnsköldsviks Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Örnsköldsviks Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum