Örnsköldsviks Kommun

Byggstart för ny förskola i Högland

Dela

Nu startar bygget av ny förskola i Örnsköldsvik. Media välkomnas till första spadtaget 6 november.

Inspirationsskiss Sjölyckans förskola. Arkitekt Max Lönnkvist.
Inspirationsskiss Sjölyckans förskola. Arkitekt Max Lönnkvist.

Nu startar bygget av ny förskola i Högland, Örnsköldsvik. Den nya förskolan får åtta avdelningar med plats för cirka 120 barn. Förskolan får, med inspiration från närheten till Höglandsjön, namnet Sjölyckans förskola.

Byggnaden blir i två våningar med halvplansförskjutning, likt Ängsmarkens nya förskola i Gullänget. Lokalerna kommer också att få en liknande utformning med olika hemvist och gemensamma ytor för kreativitet.

Sjölyckans förskola beräknas stå klar att tas i bruk i augusti 2021. I och med det kan kommunen avveckla andra tillfälliga avdelningar i paviljonger, hyrda lokaler eller i tidigare grundskolelokaler som nu åter behövs för grundskolans verksamhet.

Media hälsas välkomna till det första spadtaget
Tid: Onsdag 6 november kl 13:00

Plats: Fågelsångsvägen 1, Högland (korsningen Fågelsångsvägen, Höglandsvägen)

Medverkande: Kommunstyrelsens ordförande Per Nylén, bildningsnämndens ordförande Kristoffer Park samt representanter från bildningsförvaltningen, lärarfacken, entreprenören PEAB samt medarbetare och barn från förskolor i Höglandsområdet. 
 

Nyckelord

Kontakter

Eric Bagger, projektansvarig bildningsförvaltningen, 070 – 662 10 82.

Bilder

Inspirationsskiss Sjölyckans förskola. Arkitekt Max Lönnkvist.
Inspirationsskiss Sjölyckans förskola. Arkitekt Max Lönnkvist.
Ladda ned bild

Om

Örnsköldsviks Kommun
Örnsköldsviks KommunÖrnsköldsviks kommun är kommunens största arbetsplats. Drygt 5 000 personer i kommunal förvaltning och kommunala bolag ser till att kommunens 56 000 invånare får god samhällsservice.

Kommunen är företagstät med många internationella företag, lång företagande- och industritradition och stort utvecklingsfokus där samverkan är en viktig nyckel. Närheten till Umeå gör att Örnsköldsvik är en del av en större arbetsmarknadsregion med totalt 200 000 invånare och 13 000 företag. Örnsköldsvik är en del av natursköna Höga kusten där skärgård och klippor möter skog och vildmark.

Följ Örnsköldsviks Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Örnsköldsviks Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum