Örnsköldsviks Kommun

Byggstart för ny särskolebyggnad i Örnsköldsvik

Dela

Media hälsas välkomna när det första spadtaget för grundsärskolans nya lokaler ska tas den 11 februari.

Örnsköldsviks kommun bygger nya lokaler för grundsärskolans verksamhet. I byggnaden, som uppförs i anslutning till Ängetskolan i Kroksta, ska träningsskolans elever och pedagoger få ändamålsenliga lokaler för en pedagogisk verksamhet som utgår från elevernas förmågor och behov. Vid utformningen av såväl inomhus- som utomhusmiljö har särskolans pedagoger bidragit med sin speciella kompetens för att skapa en funktionell och stimulerande miljö.

För närvarande har grundsärskolan i Örnsköldsvik verksamhet både vid Skärpeskolan och Ängetskolan. När den nya byggnaden står klar kommer hela grundsärskolan att samlas till Ängetskolan. Något som bland annat möjliggör ett tätare samarbete inom särskolans pedagoger men också med övriga skolformer vid Ängetskolan.

Om allt går enligt plan ska den nya grundsärskolan stå klar i oktober 2021. Markarbetena har redan påbörjats och den 11 februari sker det formella första spadtaget

Media hälsas välkomna till ”det första spadtaget”
Tid: tisdag 11 februari kl. 13:00. Plats: Skogsbrynet intill Ängetskolan, Älgvägen 35.

Medverkande: Bildningsnämndens ordförande Kristoffer Park, grundsärskolans rektor Ann-Catrin Brandtlin med flera representanter från bildningsförvaltningen, lärarfacken, medarbetare och elever vid skolan samt entreprenören Nybergs bygg & måleri.

Nyckelord

Kontakter

Eric Bagger, projektansvarig bildningsförvaltningen, 070 – 662 10 82

Om

Örnsköldsviks Kommun
Örnsköldsviks KommunÖrnsköldsviks kommun är kommunens största arbetsplats. Drygt 5 000 personer i kommunal förvaltning och kommunala bolag ser till att kommunens 56 000 invånare får god samhällsservice.

Kommunen är företagstät med många internationella företag, lång företagande- och industritradition och stort utvecklingsfokus där samverkan är en viktig nyckel. Närheten till Umeå gör att Örnsköldsvik är en del av en större arbetsmarknadsregion med totalt 200 000 invånare och 13 000 företag. Örnsköldsvik är en del av natursköna Höga kusten där skärgård och klippor möter skog och vildmark.

Följ Örnsköldsviks Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Örnsköldsviks Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum