Sigtuna kommun

Byggstart för nya Borgmästarängen i Sigtuna stad

Dela

Sveriges första stad ska få en ny entré och mötesplats. Den 2 september är det byggstart.

På måndag sätts arbetet med Borgmästarängen igång och under hösten kommer den nya mötesplatsen i Sigtuna, alldeles vid busstorget och Stora Gatans början, att växa fram.

- Borgmästarängen är för många det första man ser när man kommer in i centrala Sigtuna. Istället för att mötas av en stor och tom gräsyta med parkbänkar i ett avskilt hörn, kommer Borgmästarängen snart vara en trygg, snygg och trivsam mötesplats för alla åldrar, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

I parken kommer det att byggas en lekplats med gungdjur, rutschkana, klätterlek, hängmatta, studsmatta och sandlåda.
Det kommer också att monteras upp olika sittgrupper och byggas en scen som ska kunna utnyttjas för exempelvis dans, yoga och uppträdanden av olika slag.
Arbetet med Borgmästarängen kommer att delas in i fem etapper där den sociala trappan, en sittvänlig mötesplats, blir den första delen i projektet.

- Vi har haft stort fokus på trygghet, där exempelvis belysningen är jätteviktig. För att få till det tryggt men också snyggt och trivsamt har vi tagit hjälp av en ljusdesigner. Vi kommer till exempel att ha belysning i den sociala trappan, ljus i punktform från marken, ljus från höga armaturer, och lite mer dämpad mysbelysning från lägre armaturer, berättar projektledaren Katarina Jonsson.

Planteringar, sittmöbler, armaturer och lekplatsutrustning kommer att harmoniera färgmässigt med varandra och med stadskärnan. 

- Sigtuna stad är en historisk och kulturellt viktig plats som vi ska vårda omsorgsfullt. Staden är viktig för såväl kommuninvånarna som för besökare och därmed för vår största näring, besöksnäringen. Vi arbetar nu systematiskt med att förbättra de centrala delarna av staden och äntligen påbörjas upprustningen av Borgmästarängen, säger Olov Holst.

Gräsytan på Borgmästarängen kommer att finnas kvar med plats för spel och umgänge och det traditionsenliga midsommarfirandet kommer även fortsättningsvis kunna hållas där.
Området runt Borgmästarängen kommer att vara avspärrat från och med byggstart 2 september.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Sigtuna kommun
Sigtuna kommun
Södergatan 20
195 85 Märsta

08-591 260 00https://www.sigtuna.se

Sigtuna kommun har drygt 48 000 invånare. De bor i någon av tätorterna Märsta, Sigtuna, Rosersberg eller på den levande landsbygden. Sigtuna är Arlandakommunen med Sveriges största flygplats. Nästan 30 000 arbetstillfällen finns i kommunen varav 17 500 på Arlanda.

Följ Sigtuna kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sigtuna kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum