AF Gruppen SverigeAF Gruppen Sverige

Byggstart för OBOS storsatsning i Nacka

Dela

Snart går startskottet för bygget av de första 60 lägenheterna i kvarteret Elverkshuset, mitt i centrala Nacka. På uppdrag av OBOS bygger HMB allt från välplanerade ettor till större femrummare med uthyrningsdel. En del av bostäderna kommer att erbjudas med OBOS Deläga, som sänker trösklarna till ett bostadsköp.

Kvarteret Elverkshuset i Nacka. Illustration: 3D vision.
Kvarteret Elverkshuset i Nacka. Illustration: 3D vision.

– Det är en utmanande tid, men vi är glada över att vi nu kan sätta i gång. Som medlemsorganisation, med över 500 000 medlemmar i Norge och Sverige, har vi ett uppdrag att leverera bostäder även när marknaden är osäker. Vi arbetar långsiktigt, tror på projektet och ser fram emot att vara en del av Nackas utbyggnad framöver, säger Sofia Ljungdahl, vd OBOS Nya Hem.

HMB Construction, som ansvarar för bygget av lägenheterna i Brf Ampere, den första av flera bostadsrättsföreningar, ser också positivt på byggstarten.

– Vi imponeras av att OBOS i dessa tider fortsätter att skapa projekt och bidra till samhällsutvecklingen. Det visar en framtidstro, som vi delar och gärna bidrar till, säger Krister Karlsson, vd för HMB Construction, en del av AF Gruppen.

Totalt kommer Elverkshuset bestå av cirka 330 moderna bostadsrätter, varav cirka 20 procent kommer att erbjudas genom OBOS Deläga. Med OBOS Deläga köper medlemmen halva bostaden medan resterande del ägs tillsammans med OBOS. Eftersom både lån och krav på kontantinsats blir upp till 50 procent lägre ökar andelen tillgängliga bostäder för dem som med dagens krav inte kan köpa en bostadsrätt.

– Med dagens hårda kreditkrav har de som är i störst behov av ett ägt boende sämst förutsättningar att finansiera det. Genom OBOS Deläga delar köparen både risk och kontantinsats med OBOS, säger Sofia Ljungdahl.

Inflyttning i de 60 lägenheterna planeras till första kvartalet 2025.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Kvarteret Elverkshuset i Nacka. Illustration: 3D vision.
Kvarteret Elverkshuset i Nacka. Illustration: 3D vision.
Ladda ned bild

Om

AF Gruppen Sverige
AF Gruppen Sverige
Vasagatan 45
411 37 Göteborg

https://afgruppen.se/

AF Gruppen är en ledande bygg- och industrikoncern med 5 500 medarbetare, huvudsakligen i Norge och Sverige. Koncernen omsätter 28 miljader NOK (2021) och är noterad på Oslo Børs.

AF Gruppen Sverige är en av de största aktörerna på den svenska bygg- och anläggningsmarknaden med 1 000 medarbetare i elva bolag som tillsammans väntas omsätta 7,5 miljarder SEK (2022).

Följ AF Gruppen Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från AF Gruppen Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum