Trafikverket

Byggstart nya färjelägen i Vaxholm

Dela

Den 17 augusti startar Trafikverket bygget av färjelägen i sundet mellan Vaxholm och Vaxholms kastell. Arbetet sker på kajen på Vaxön samt från ett arbetsfartyg och görs på uppdrag av Vaxholms stad och Statens fastighetsverk.

Sjöfartsverket och Transportstyrelsen samt berörd yrkestrafik har informerats om bygget. Allmänheten kommer att informeras vid byggplatsen och med utskick till kringboende. Information finns även på www.trafikverket.se/farja.

Länsstyrelsen i Stockholms län har meddelat dispens från ankringsförbudet i kastellsundet, inför byggstart. Dispensen gäller mellan den 17/8 - 30/9 2015. Bygget av färjelägen är sedan tidigare upphandlat enligt LoU och kontrakterat med byggstart 17/8.

Därför bygger vi Byggnationen av färjelägena att möjliggör en start av linfärjetrafik mellan Vaxholms stad och Kastellet, men kan även användas för annan trafik. Beslut om trafikstart för linfärja kan tas först efter samråd med Transportstyrelsen och Sjöfartsverket.

Kontakter

Kontaktperson
Ralf Sass, rederiingenjör, 010-123 26 21

Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Om

Trafikverket ansvarar för statliga vägar och järnvägar samt långsiktig planering av det samlade transportsystemet. Webbplats: http://www.trafikverket.se Pressrum: http://www.trafikverket.se/pressrum

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum