Resia AB

Byt gummistövlar mot flipflops – fyndläge för soldyrkaren

Dela

Vi är bara i början av augusti men höstvädret är redan här och på många platser i landet öser regnet ner. Många svenskar har den här veckan gått tillbaka till jobbet och skolstarten börjar närma sig. Detta märks inte minst på priserna på resor som återigen är nere på från 299 kronor per person. För den som fortfarande har semesterdagar kvar är det nu man ska fynda, men det gäller att agera snabbt. När vädret är sämre på hemmaplan brukar resorna gå åt som smör i solsken.

- Först av allt vill jag säga grattis till alla som har semesterdagar kvar. Innan midsommar såg vi priser på från 299 kronor per person, sedan dess har det varit svårt att hitta liknande fynd. Nu är de låga priserna tillbaka och det passar ju utmärkt när regnet öser ner och jobbångesten eventuellt väntar runt hörnet. Åker man nu väntar dessutom mer plats på stranden, behagliga temperaturer och rimliga priser. Men det är först till kvarn som gäller. Det brukar inte dröja länge innan de billigaste resorna försvinner när vädret sviker här hemma, säger Lina Eklund, PR-specialist på Resia.

Till solen för under 300 kronor

Just nu finns det flygresor till bland annat Rhodos, Mallorca och Karpathos för 299 kronor per person. I de priserna ingår dock inget boende – perfekt om man vill hälsa på någon på plats eller vara flexibel på hur och var man önskar bo. Priserna gäller för en tur och returresa.

Grekland till fyndpris

För den som önskar ha ett boende inkluderat i priset finns det just nu sista minuten-resor med ospecificerat boende för 1 699 kronor per person. Flest resor finns det till Grekland och den avreseort som har störst utbud av resor just nu är Malmö. De billigaste resorna går i dagsläget till Kreta och Rhodos. En resa med ospecificerat boende passar främst de som reser utan barn, då man inte är garanterad barnpool, hiss och annat som kan vara önskvärt när man reser med de yngsta.

Medelhavssol till fyndpriser

Önskar man ha koll på exakt vilket hotell man ska bo på finns det nu resor till såväl Korfu som Kreta, Rhodos och Marmaris för under 2000 kronor per person. Korfu har trendat hela sommaren och de resenärer som varit där har bara gott att säga om resmålet. Rhodos och Kreta toppar ständigt listorna och hit finns det i nuläget gott om prisvärda resor. Även Turkiet levererar med mysiga Marmaris som lockar med temperaturer runt 30-sträcket, vackra stränder och prisvärd shopping.

 

Mest bokade sista minuten med avresa under augusti 2019

  1. Palma de Mallorca (2)
  2. Rhodos stad (3)
  3. Chania (1)
  4. London (4)
  5. Larnaca (6)
  6. Split (7)
  7. Antalya (9)
  8. Prag (8)
  9. Rom (ny!)
  10. Nice (ny!)

-  Listorna avser bokningar som gjorts hos Resia (både i butik och online) under 2019 med avresa under augusti 2019. Inom parentes syns förra årets placering vid samma tidpunkt.

-  Alla priser är färskvara och uppdateras flera gånger dagligen beroende på efterfrågan.

För mer information, kontakta gärna:

Lina Eklund, PR-specialist Resia AB, telefon: 0702-88 49 75, e-post: lina.eklund@resia.se

Nyckelord

Kontakter

Lina EklundPR-specialist - PR och extern kommunikation

Ansvarar för kommunikationen inom Resia Semester. Kontakta mig för frågor gällande semesterresor för privatpersoner.

070-2884975lina.eklund@resia.se

Bilder

Länkar

Om

Resia AB
Resia ABResia Travel Group har skapat och driver flertalet varumärken inom resebranschen där den gemensamma nämnaren är personligt engagemang. Med branschens bästa kompetens, en utmärkande energi och stor nyfikenhet har vi som målsättning att alltid skapa överraskande bra reselösningar. För vi kan det här med resor. Vi vet vad som tillför värde när man är på resande fot. Semesterdrömmar, smidiga affärsresor, energigivande möten, gruppresor och events samt välorganiserade kongresser – vi gör skillnad tack vare våra 400 specialiserade medarbetare.

Med fäste i Skandinavien jobbar vi mot hela världen och är tillgängliga såväl online som via telefon och i butik. Vi möter våra kunder genom varumärkena Resia, Resfeber, Box Office, Bengt-Martins, Cruise Market, Rejsefeber, Reisefeber, Ticket Service, ARTE Udland och Hyttespecialisten. Huvudsätet finns i Göteborg. År 2017 omsatte vi 3,5 miljarder kronor. 

Följ Resia AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Resia AB

Hit reser svenskarna i jul30.9.2019 06:30:00 CESTPressmeddelande

Allt fler svenskar väljer att fly julstressen och firar istället jul tillsammans med nära och kära på en solig strand, ett böljande hav eller en gnistrande alptopp. Med tanke på hur få semesterdagar man behöver offra för en riktigt lång ledighet i år har man alla möjligheter i världen att ta en välförtjänt paus från alla måsten. Långväga resmål ökar stort och julens hetaste storstad koras. Hit reser svenskarna i jul.

Spännande nykomlingar bland svenskarnas vinterfavoriter3.9.2019 06:30:00 CESTPressmeddelande

Augusti är förbi och med den även sommarvärmen. Många svenskar längtar tillbaka till värmen och ser därför till att solsäkra vinterns semester redan nu. Bland vinterns resmål syns ökningar till bland annat Bangkok (+16 %), Sydney (+12 %) och Denpasar (+58 %). Bland charterresmålen är det störst ökningar till spännande resmål utanför topp tio som bland annat Goa (+200 %) och Banjul (+10 %). Även Larnaca ökar i popularitet bland svenskarna (+39 %).

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum