Business Wire

Cabonline Group väljer GigaSpaces för att förbättra bokningsplattform

Dela

GigaSpaces, ett företag som tillhandahåller in-memory-computing-teknik (IMC), annonserade idag att Cabonline Group, en ledande europeisk leverantör av flexibla taxi- och tekniktjänster kommer använda deras XAP-plattform. Cabonline Group har valt GigaSpaces efter en omfattande genomgång, som drivits på av deras beslut att se över och framtidssäkra sin IT-infrastruktur. Den nya mjukvarustapeln ökar flexibiliteten och minskar latensen i Cabonlines bokningsmotor, vilket gör att fordonsparksägare och förare kan erbjuda sina kunder snabba svarstider.

Möjligheten att använda GigaSpaces nya geospatiala funktioner var en avgörande faktor för beslutet. Dessa funktioner lanserades som en del av XAP 11 och gör det möjligt för företag att utvinna värdefull kunskap ur lokaliseringsuppgifter i realtid. I Cabonlines fall kan detta handla om att lyckas identifiera den förare som kommer hinna fram först eller att använda sig av väderinformation för att identifiera platser där solen orsakar blinda fläckar som försenar trafiken.

”Den uppsättning funktioner XAP erbjuder är perfekt för företag som behöver använda sig av lokaliseringsuppgifter och gör att vi kan erbjuda våra åkerier och förare unika fördelar,” sa Ronnie Bodinger, IT-direktör på Cabonline Group. ”Möjligheten att projicera lager av historisk data såsom trafikmönster över geospatial realtidsinformation kommer göra att vi kan koppla samman förare och passagerare med högsta möjliga effektivitet, samtidigt som vi planerar färdrutter som spar tid för alla inblandade.”

Varje år samordnar Cabonline Group mer än 20 miljoner resor genom sina appar och webbaserade lösningar för åkerier som sträcker sig från dygnet runt-bemannad trafikledning till system för förare och fordon. Ledande nordiska transportföretag, som Taxi Kurir, Taxi 020, Norgestaxi, TOPCAB, Taxi Skåne och Sverigetaxi, använder Cabonlines sömlösa teknik för att förse sina kunder med en användarupplevelse utöver det vanliga.

”XAP gör det möjligt för Cabonline att förbättra reseupplevelsen för sina kunders förare och passagerare,” sa Ali Hodroj, produktdirektör och strategisk direktör på GigaSpaces IMC-affärsenhet. ”Dessutom kan Cabonline enkelt skala upp verksamheten för att möta det växande klientelets behov samtidigt som man lägger till nya funktioner baserade på lokaliseringsuppgifter i realtid.”

Avtalets mellan Cabonline Group och GigaSpaces är ett resultat av ett återförsäljaravtal med SO4IT AB, en av Sveriges ledande auktoriteter när det kommer till storskaliga företagslösningar och teknikåterförsäljare för GigaSpaces.

GigaSpaces är en innovativ utvecklare och leverantör av IMDG-teknik. Hundratals förtag på Fortune 500-listan använder XAP världen över, däribland storbanker, ledande detaljhandlare och flera av världens största transport-, telekommunikations- och hälso- och sjukvårdsföretag.

Mer information finns på www.gigaspaces.com eller blog.gigaspaces.com.

Om GigaSpaces

GigaSpaces tillhandahåller mjukvara för molnbaserad orkestrering och in-memory-computing via två produktlinjer, Cloudify och XAP In-Memory Computing. Hundratals organisationer inom toppskiktet och på Fortune 500-listan utnyttjar världen över GigaSpaces teknik för att höja sin effektivitet och prestanda på IT-området. Viktiga sektorer omfattar bland annat finansiella tjänster, e-handel, onlinespel, hälso- och sjukvård och telekomsektorn. GigaSpaces har kontor i USA, Europa och Asien. Läs mer på www.gigaspaces.comoch blog.gigaspaces.com.

Om Cabonline Group

Cabonline Group (f.d. Fågelviksgruppen) grundades 1989 och är en av Europas ledande teknik- och tjänsteleverantörer inom transportnäringen. 3 500 transportörer, 7 000 fordon och 12 000 förare är anslutna till gruppen som framförallt bedriver sin verksamhet i Norden under olika varumärken såsom Taxi Kurir, Taxi 020, Norgestaxi, TOPCAB, Taxi Skåne och Sverigetaxi. Taxiägare och transportörer får genom Cabonline Group attraktiva kundavtal, branschledande teknik och tillgång till stordriftsfördelar och infrastruktur. Gruppen har en omsättning på runt 5,5 miljarder kronor och utför över 20 miljoner resor per år. www.cabonline.com.

Detta meddelandes ursprungliga källspråkstext är den officiella versionen. Översättningar tillhandahålls endast som ett stöd och skall jämföras med källspråkstexten, vilken är den enda versionen av texten som har rättslig verkan.

Contact information

Fusion PR
Nicole Santos, 646-475-8439
nicole.santos@fusionpr.com

Om

Business Wire
Business WireFölj Business Wire

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Business Wire

Dropbox erbjuder kraftfulla företagsklassade verktyg till enskilda användare genom Dropbox Professional17.10.2017 16:00Pressmeddelande

Dropbox lanserar idag Dropbox Professional, en ny produkt som introducerar företagsklassade verktyg till enskilda användare som vill lagra, dela och spåra arbete från en enda säker plats. Detta pressmeddelande använder multimedia. Se den fullständiga versionen här: http://www.businesswire.com/news/home/20171017006404/sv/ Dropbox Professional är utformat för att tillgodose behoven hos frilansare – en redan stor grupp som förväntas växa till 47,6 miljoner år 2022 [1]. Det nya erbjudandet för samman de mest populära lösningarna för lagring, delning och support från Dropbox med nya sätt att presentera arbetet så att användaren kan visa upp sin kreativitet på bästa möjliga sätt. ”Arbetet blir mer flytande efterhand som omfattningen av de projekt som frilansare kan åta sig växer” säger Todd Jackson, produktchef på Dropbox. ”

Den ekonomiska effekten av Nord Stream 2 – analys av Arthur D. Little4.10.2017 07:00Pressmeddelande

En nyligen genomförd studie av Arthur D. Little (ADL) – “The economic impact on Europe of the Nord Stream 2 Project” – analyserar de ekonomiska konsekvenserna för EU av det pågående projektet att anlägga två nya rörledningar från Ryssland till Tyskland. Studien uppskattar att det totala värdet av rörledningarna uppgår till €5,15 miljarder. Det kommer att skapa 31,000 heltidsarbeten inom EU över de 5 år som projektet pågår. Dessa omfattar flera industrisektorer. BNP ökar med €2,25 miljarder. Det totala ekonomiska bidraget till Sveriges ekonomi från Nord Stream 2 uppgår till €300 miljoner (SEK 2,7 miljarder). Detta 1,700 heltidsarbeten i Sverige över fem års tid och ökar Sveriges BNP med €160 miljoner (SEK 1,5 miljarder). Nord Stream 2 är ett stort infrastrukturprojekt för naturgastransport genom Östersjön som kommer att öka transportkapaciteten till Europa med 55 milja

Londons Metropolitan Police Service väljer Box för molnbaserad innehållshantering för 50 000 medarbetare5.9.2017 09:00Pressmeddelande

Box, Inc. (NYSE: BOX), en ledande aktör inom molnbaserad innehållshantering, meddelade idag att Londons Metropolitan Police Service (the Met) går över till Box. Polismyndigheten, som har Greater London med 8,6 miljoner invånare som arbetsområde, kommer ha upp till 50 000 användare inom hela organisationen för molnbaserad innehållshantering som ett steg på vägen mot digitalt polisarbete. – Det är mitt jobb att leverera digital omvandling på the Met och förse våra chefer och medarbetare med den bästa tekniken för att förbättra servicen och brottsbekämpningen i. Genom att välja Box omvandlar vi hur vi alla får åtkomst till innehåll, vilket gör oss mycket mer effektiva, något som är av allra största vikt i arbetet med brottsbekämpning, säger Angus McCallum, Chief Information Officer på the Met. – The Met är den största polisstyrkan i Storbritannien. Genom att välja Box ger the M

Nu ännu enklare att hitta rätt däck! Mcdackonline.com – nya funktioner och modern design, optimerad för mobil visning4.9.2017 15:27Pressmeddelande

Mcdackonline.com har genomgått en “ansiktslyftning” samtidigt som sökfunktion och produktsortiment utvidgats. Den nya utseendet på webbplatsen ger bättre överblick och erbjuder dessutom nya användarvänliga funktioner som gör köp online hos Mcdackonline.com ännu bekvämare. Eftersom allt fler besökare använder mobila enheter när de handlar på motorcykeldäck, (som drivs av Europas största webbutik för däck, Delticom), så är den uppdaterade sidan responsivt utformad och därför optimerad för visning på smartphones och surfplattor. Responsivt utformade webbsidor anpassar sig automatiskt till storleken på aktuell skärm, så att hela innehållet ses tydligt också på mindre skärmar. Det är nu väldigt enkelt att söka efter passande motorcykeldäck. Du hittar nu ett urval tillåtna fram- och bakdäck direkt i sökfönstret genom att antingen filtrera på däckdimension eller – och det är alldeles nytt – motor

Idag lanserar tech21 sin nya kollektion av mobilskydd designade för Samsung Galaxy Note8.23.8.2017 17:31Pressmeddelande

Tech21 lanserar idag en ny kollektion mobilskal och skärmskydd för Samsung Galaxy Note8. Mobilskydden är utformade av unika och patenterade material för att garantera det mest effektiva fallskyddet på marknaden. Denna Smart News-version använder multimedia. Se den fulla versionen här: http://www.businesswire.com/news/home/20170823005890/sv/ Evo Tactical for Samsung Galaxy Note8 (Foto: Business Wire) Tech21s produkter är alla designade för att skydda, fall efter fall. För att på bästa sätt göra detta, använder tech21 vetenskapligt testade material som alla genomgår rigorösa tester framtagna i samarbete med National Physical Laboratory (NPL). Tech21s mobilskydd falltestas 20 gånger för att säkerställa hållbarhet och långvarigt skydd mot de många olika smällarna och tappen mobilen är med om varje dag. Den nya serien av produkter innehåller:

Improve Digital förbättrar målinriktningen för videoannonser med geografiskt baserad teknik från Digital Element14.8.2017 07:00Pressmeddelande

Digital Element, den ledande leverantören av system för IP-baserad geografisk lokalisering, meddelade idag att Improve Digital, en heltäckande marknadsföringsplattform för utgivare, innehållsleverantörer och sändningsföretag, har valt NetAcuity Edge som system för geografiskt riktad marknadsföring Företagets kunder kan därmed visa rätt annonser, för rätt mottagargrupp, på rätt plats. Tekniken från Digital Element har integrerats i 360 Polaris som är Improve Digitals tekniska full stack-plattform för intäktsgenerering. Plattformen riktar sig till leverantörer av innehåll för video, webb och mobil. Den här programbaserade annonslösningen integrerar en premiumannonsserver plus en plattform på leverantörssidan. Systemet hjälper leverantörer att maximera intäkterna på ett helt transparent sätt. Improve Digital har över 250 mediapartners, och samarbetar med ledande företag inklusive H

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum