Business Wire

Cabonline Group väljer GigaSpaces för att förbättra bokningsplattform

Dela

GigaSpaces, ett företag som tillhandahåller in-memory-computing-teknik (IMC), annonserade idag att Cabonline Group, en ledande europeisk leverantör av flexibla taxi- och tekniktjänster kommer använda deras XAP-plattform. Cabonline Group har valt GigaSpaces efter en omfattande genomgång, som drivits på av deras beslut att se över och framtidssäkra sin IT-infrastruktur. Den nya mjukvarustapeln ökar flexibiliteten och minskar latensen i Cabonlines bokningsmotor, vilket gör att fordonsparksägare och förare kan erbjuda sina kunder snabba svarstider.

Möjligheten att använda GigaSpaces nya geospatiala funktioner var en avgörande faktor för beslutet. Dessa funktioner lanserades som en del av XAP 11 och gör det möjligt för företag att utvinna värdefull kunskap ur lokaliseringsuppgifter i realtid. I Cabonlines fall kan detta handla om att lyckas identifiera den förare som kommer hinna fram först eller att använda sig av väderinformation för att identifiera platser där solen orsakar blinda fläckar som försenar trafiken.

”Den uppsättning funktioner XAP erbjuder är perfekt för företag som behöver använda sig av lokaliseringsuppgifter och gör att vi kan erbjuda våra åkerier och förare unika fördelar,” sa Ronnie Bodinger, IT-direktör på Cabonline Group. ”Möjligheten att projicera lager av historisk data såsom trafikmönster över geospatial realtidsinformation kommer göra att vi kan koppla samman förare och passagerare med högsta möjliga effektivitet, samtidigt som vi planerar färdrutter som spar tid för alla inblandade.”

Varje år samordnar Cabonline Group mer än 20 miljoner resor genom sina appar och webbaserade lösningar för åkerier som sträcker sig från dygnet runt-bemannad trafikledning till system för förare och fordon. Ledande nordiska transportföretag, som Taxi Kurir, Taxi 020, Norgestaxi, TOPCAB, Taxi Skåne och Sverigetaxi, använder Cabonlines sömlösa teknik för att förse sina kunder med en användarupplevelse utöver det vanliga.

”XAP gör det möjligt för Cabonline att förbättra reseupplevelsen för sina kunders förare och passagerare,” sa Ali Hodroj, produktdirektör och strategisk direktör på GigaSpaces IMC-affärsenhet. ”Dessutom kan Cabonline enkelt skala upp verksamheten för att möta det växande klientelets behov samtidigt som man lägger till nya funktioner baserade på lokaliseringsuppgifter i realtid.”

Avtalets mellan Cabonline Group och GigaSpaces är ett resultat av ett återförsäljaravtal med SO4IT AB, en av Sveriges ledande auktoriteter när det kommer till storskaliga företagslösningar och teknikåterförsäljare för GigaSpaces.

GigaSpaces är en innovativ utvecklare och leverantör av IMDG-teknik. Hundratals förtag på Fortune 500-listan använder XAP världen över, däribland storbanker, ledande detaljhandlare och flera av världens största transport-, telekommunikations- och hälso- och sjukvårdsföretag.

Mer information finns på www.gigaspaces.com eller blog.gigaspaces.com.

Om GigaSpaces

GigaSpaces tillhandahåller mjukvara för molnbaserad orkestrering och in-memory-computing via två produktlinjer, Cloudify och XAP In-Memory Computing. Hundratals organisationer inom toppskiktet och på Fortune 500-listan utnyttjar världen över GigaSpaces teknik för att höja sin effektivitet och prestanda på IT-området. Viktiga sektorer omfattar bland annat finansiella tjänster, e-handel, onlinespel, hälso- och sjukvård och telekomsektorn. GigaSpaces har kontor i USA, Europa och Asien. Läs mer på www.gigaspaces.comoch blog.gigaspaces.com.

Om Cabonline Group

Cabonline Group (f.d. Fågelviksgruppen) grundades 1989 och är en av Europas ledande teknik- och tjänsteleverantörer inom transportnäringen. 3 500 transportörer, 7 000 fordon och 12 000 förare är anslutna till gruppen som framförallt bedriver sin verksamhet i Norden under olika varumärken såsom Taxi Kurir, Taxi 020, Norgestaxi, TOPCAB, Taxi Skåne och Sverigetaxi. Taxiägare och transportörer får genom Cabonline Group attraktiva kundavtal, branschledande teknik och tillgång till stordriftsfördelar och infrastruktur. Gruppen har en omsättning på runt 5,5 miljarder kronor och utför över 20 miljoner resor per år. www.cabonline.com.

Detta meddelandes ursprungliga källspråkstext är den officiella versionen. Översättningar tillhandahålls endast som ett stöd och skall jämföras med källspråkstexten, vilken är den enda versionen av texten som har rättslig verkan.

Contact information

Fusion PR
Nicole Santos, 646-475-8439
nicole.santos@fusionpr.com

Om

Business Wire
Business WireFölj Business Wire

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Business Wire

VGR utrustar läkare med UpToDate, det evidensbaserade beslutsstödet från Wolters Kluwer15.3.2018 15:02Pressmeddelande

Wolters Kluwer meddelar idag att Västra Götalandsregionen (VGR) nu utrustar sina läkare med UpToDate Anywhere – ett mobilanpassat kliniskt beslutsstöd som tillhandahåller den senaste informationen i samband med diagnostik och behandling av patienter. UpToDate anywhere erbjuds till sjukvårdspersonal på regionens samtliga nio sjukhus. Detta pressmeddelande använder multimedia. Se den fullständiga versionen här: http://www.businesswire.com/news/home/20180315005869/sv/ With UpToDate Anywhere, VGR ensures access to the same high quality, evidence-based content across its nine regional general hospitals. (Photo: Business Wire) Västra Götalandsregionen (VGR) ansvarar för sjukvård och medicinsk behandling till över en och en halv miljon invånare. Med UpToDate Anywhere kan VGR säkra samma högkvalitativa, evidensbaserade diagnostik och behandling på samtliga nio allmänna sjukhus i regionen. Det nya beslutsstödet ska minska risken för onödiga och omoderna behandlingsmetoder, och samtidigt säkerst

Westinghouse-styrt konsortium redo att leverera bränsle till VVER-440-reaktorer i Europa13.3.2018 11:46Pressmeddelande

Westinghouse Electric Company och dess åtta europeiska partner i konsortiet tillkännagav idag att de framgångsrikt har slutfört ett EU-finansierat projekt som syftar till att diversifiera kärnbränsleförsörjningen till reaktorer av typen VVER-440 i Europa. Konsortiet har framtagit ett koncept för bränslekonstruktion och fastställt hur tillverkningen och leveranskedjan för att bygga och transportera bränsleknippen tillhörande VVER-440 kan återupprättas, i likhet med vad Westinghouse och ENUSA genomförde för Lovisa kärnkraftverk i Finland 2001–2007. Utöver bränslekonstruktionen har konsortiet infört och verifierat de därtill hörande metoder som ska tillämpas med avseende på licensiering och användning av en ny bränslekonstruktion. ”Genom det här projektet är vi mycket väl förberedda för att tillverka och leverera VVER-440-bränsle till europeiska anläggningar. Därmed har vi skapat ett gångbart alternativ för dagens bränsleförsörjning som kommer från en enda källa”, säger Aziz Dag, Vice Pre

Unga svenskar riskerar sin hörsel i förtid2.3.2018 08:00Pressmeddelande

29 procent av svenskarna utsätter sig själva medvetet för potentiellt farliga volymnivåer och närmare hälften bryr sig inte om att vidta försiktighetsåtgärder i miljöer de känner kan vara skadliga för deras hörsel. Detta framkommer av rapporten ”State of Hearing” som undersöker svenskarnas attityder och beteenden gällande hörsel och som idag publiceras av Cochlear, det världsledande företaget inom implanterbara hörsellösningar. Rapporten lanseras i samband med Världshörseldagen den 3 mars, ett initiativ från Världshälsoorganisationen (WHO), och temat för årets Världshörseldag är Hear the Future. Rapporten har tagits fram för att öka kunskapen kring hur man kan förebygga dövhet och hörselnedsättning, samt stärka hörselvården världen över. Siffror från WHO visar att omkring 466 miljoner människor i hela världen lider av hörselnedsättning. ”State of Hearing”-rapporten avslöjar ett oroväckande riskbeteende hos svenskarna, som i allt större grad kan komma att drabbas av hörselnedsättning. N

TINE förbättrar logistiken med Quintiqs ruttoptimering22.2.2018 15:41Pressmeddelande

Quintiq, dotterbolag till Dassault Systèmes och världsledande inom planering och optimering av personal, logistik, och produktion (supply chain planning and optimization, SCP&O), meddelade i dag att företagets logistiklösning för taktisk planering har resulterat i mer kostnadseffektiva rutter för TINE AS. Efter detta framgångsrika projekt har Norges ledande mejeriproducent nu inlett en andra projektfas för att ytterligare förbättra företagets taktiska planering och utöka lösningen till att omfatta även operativ planering. Detta pressmeddelande använder multimedia. Se den fullständiga versionen här: http://www.businesswire.com/news/home/20180222005938/sv/ Credit: Bo Mathisen Förra året driftsatte TINE den första fasen av Quintiqs lösning, särskilt utformad för att optimera TINE:s leveranser av mjölkprodukter på en taktisk nivå. TINE:s planerare har under årets gång använt Quintiq för att planera leveransrutter till kund från centrala distributionscentraler över hela Norge. De har i och

Occlutech går över till Box för molnbaserad innehållshantering25.1.2018 10:00Pressmeddelande

Box, Inc. (NYSE: BOX), en ledande aktör inom molnbaserad innehållshantering, meddelade idag att Occlutech flyttat sin personal till Box. Occlutech utvecklar, tillverkar och säljer kardiologiska ocklusionsanordningar och vaskulära implantat. Företagets enheter används för att behandla strukturella hjärtsjukdomar och avvikelser. Occlutech grundades 2003 och säljer idag sina produkter över hela världen. Sedan 2013 har företaget använt Box för att förändra sättet som teamen arbetar i projekt och hanterar innehåll i molnet. – Vi har team som samarbetar i viktiga projekt i flera länder – det är absolut nödvändigt att de har den bästa tekniken för att utföra sitt arbete. Box hjälper oss att förändra sättet vi arbetar med innehåll på i grunden, vilket gör oss mycket mer uppkopplade, effektiva och produktiva säger Fredrik Fernbrant, Chief Information Officer i Occlutech group. – Occlutech är ett av världens ledande företag inom medicinteknik för behandling av strukturella hjärtsjukdomar. Box in

Yonnic GmbH förbättrar geografisk lokalisering för kunder som använder IP-geografisk data från Digital Element22.1.2018 09:03Pressmeddelande

Digital Element, det ledande företaget inom IP-geografisk lokalisering, meddelande idag att Yonnic GmbH, ett spjutspetsföretag på marknadsföringsområdet, har valt NetAcuity-systemet för att ge sina kunder mer effektiva kampanjer. Yonnic säljer märkesrelevant marknadsföring till sina kunder genom att samla in information om konsumenters avsikt och omvandla informationen via sitt eget planeringsverktyg. Företagets kärnsystem heter CloudTDS. Här anpassar man trafik och innehåll baserat på mängder av regler och inställningar, till exempel geografisk markering och enhetsspecifik målinriktad marknadsföring. Genom Digital Elements NetAcuity-data i Yonnics lösning kan man uppgradera den geografiska exaktheten och erbjuda kunderna en mycket noggrann lösning. Det finns även extra datauppsättningar inom IP-intelligens, till exempel anslutningshastighet, mobilleverantör, internetleverantör, hushålls- eller företagsanslutning. Därmed kan Yonnic förstärka sin målinriktning och sina analyser. ”Enligt

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum