Svea Ekonomi

Caliroots väljer Svea: Ska utveckla klädjättens betallösningar

Dela

Bank- och finansgruppen Svea har ingått avtal med den globala återförsäljaren Caliroots som säljer sneakers och streetwear. Det nya samarbetet innebär att Svea ska hjälpa företaget att utveckla sina betallösningar både on- och offline.

Svea är en ledande aktör inom betaltjänster för fysiska butiker och e-handlare. Nu inleder företaget ett nytt samarbete med Caliroots, återförsäljare av sneakers och streetwear. Med det nya avtalet kommer Caliroots både online och i fysisk butik kunna erbjuda Sveas betallösningar.

Anledningen till att Caliroots nu väljer Svea är för att de erbjuder en ökad flexibilitet, vilket ger möjlighet att påverka hur betallösningarna utvecklas. Effekten blir en ökad kundnytta och högre konverteringsgrad.

– Superroligt att vi får jobba och växa tillsammans med Caliroots proffsiga gäng, säger Patric Elmesten, Senior Key Account Manager på Svea.

– Vi ser fram emot att få jobba med Svea och tillsammans testa och utveckla unika erbjudanden och nya funktioner. Det är en av huvudanledningarna till att vi valde Svea, att vi kan arbeta nära varandra i utvecklingen och se till att kundnyttan alltid är i fokus, menar Caliroots vd och grundare Andreas Koschnike.

Sveas betallösning inkluderar alla tillgängliga betalsätt och har en marknadsledande konverteringsgrad. Svea har idag över 10 000 e-handelsföretag som kunder.

– Vi är glada och ödmjuka över att Caliroots ger oss förtroendet att hjälpa till med deras fortsatta tillväxt och entreprenörsresa, säger Sam Eid, Affärsområdeschef för e-handel inom Svea.

Nyckelord

Kontakter

För mer information, kontakta:
Sam Eid, Affärsområdeschef, Svea, sam.eid@svea.com, 076-879 32 76
Andreas Koschnike, vd, Californian roots, andreas.koschnike@caliroots.com, 070-886 06 35

Bilder

Om

Svea Ekonomi
Svea Ekonomi
Evenemangsgatan 31
169 81 Solna

Om Californian roots
Caliroots är en ledande internationell retailer av sneakers och streetfashion som grundades år 2003. Företaget opererar en omnikanals strategi med åtta siter över Europa och därtill fysiska butiker i Stockholm, Göteborg samt Berlin. Under år 2018 så omsatte de cirka 400 MSEK totalt i koncernen.


Om Svea
Vår grundidé på Svea är enkel, vi vill tillsammans med våra kunder växa med varje möjlighet. Sedan 1981 har vi utvecklats från ett litet företag med fakturatjänster, till ett toppval inom finansiering och betallösningar. Idag är vi över 2 000 anställda med en sak som förenar oss – vi förverkligar idéer vi tror på. Inom e-handeln lever vi upp till vårt löfte genom att leverera

Följ Svea Ekonomi

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svea Ekonomi

Ny kartläggning från Payson och Svea visar: En het sommar väntar e-handeln31.7.2020 07:30:00 CESTPressmeddelande

Efter en juni som på många håll i landet bjudit på högsommar väntas nu ytterligare ett högtryck dra in över Sverige – på nätet. Svenska e-handlare spår nu en sommar med tillväxt och ökad försäljning. Två av tre e-handlare uppger att tillväxten för deras butik kommer öka under sommarmånaderna. Det visar Payson och Sveas e-handelsindikator. Bäst för e-handlarna vore dessutom en sommar med mycket skyfall.

Allt-i-allo, kläder och teknik: E-handelsbranscherna som ökar mest12.6.2020 07:30:00 CESTPressmeddelande

E-handeln växer fortsatt i Sverige och idag är det inom många branscher mer givet att starta en e-handel än en fysisk butik. Under 2019 startades hela 2 084 nya e-handelsföretag i Sverige. Och den bransch som såg allra flest nya digitala butiker var modebranschen. Hela 526 nya klädbutiker öppnade online under förra året. Det visar bank- och finansgruppen Sveas nya kartläggning.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum