Djurens Rätt

Camilla Bergvall blir ny ordförande för Sveriges största djurrätts- och djurskyddsorganisation

Dela

Under Djurens Rätts pågående riksstämma i Örebro har Camilla Bergvall valts till ny förbundsordförande. Bergvall är 29 år och nyinflyttad i Malmö, hon har en gedigen bakgrund inom organisationen och värdesätter gräsrötterna och det starka ideella engagemanget.

Camilla Bergvall, nyvald  av en enig stämma till förbundsordförande för Sveriges största djurrätts- och djurskyddsorganisation Djurens Rätt.
Camilla Bergvall, nyvald av en enig stämma till förbundsordförande för Sveriges största djurrätts- och djurskyddsorganisation Djurens Rätt.

Camilla Bergvall har varit engagerad inom Djurens Rätt i många år och tidigare varit både lokal ordförande, suttit i förbundsstyrelsen och på nationell nivå arbetat med att driva arbetet för en avveckling av pälsdjursuppfödning. Hon har även tagit fram aktivisthandboken Förändra! och arbetat med jämlikhetsfrågor inom Djurens Rätt.

– För mig sticker Djurens Rätt ut bland ideella organisationer genom sin tydliga bas i gräsrötterna, i lokalorganisationerna och hur högt det ideella engagemanget värderas, säger Camilla Bergvall.

Djurens Rätt bildades redan 1882, då under namnet Nordiska samfundet till bekämpande af det vetenskapliga djurplågeriet, och är idag en växande rörelse. Under de senaste fem åren har medlemstillväxten varit 40 % och idag har organisationen mer än 45 000 medlemmar.

– Djurrättsrörelsen är globalt en av de snabbast växande rättviserörelserna och det är fantastiskt att se vilken förändring vi åstadkommer tillsammans. Jag ser fram emot att ge hundra procent för djuren i mitt nya uppdrag tillsammans med förbundsstyrelsen, personal och alla aktiva ute i landet säger Bergvall.

Ur valberedningens motivering:  

Camilla Bergvall var med och implementerade jämställdhetsarbetet, med ny jämställdhetsplan och handbok, samt har tagit fram aktivisthandboken Förändra. Camilla har även visat engagemang och kompetens genom sitt arbete med pälsfrågan för Djurens Rätts räkning. Valberedningen väljer att nominera Camilla Bergvall för att hon har ett driv och ett engagemang som kan entusiasmera andra.

Fakta om Camilla Bergvall

Ålder: 29 år
Bor: Med flickvännen Alice och katterna Saki & Pelle i Malmö
Utbildning: Kandidatexamen i Medie- och Kommunikationsvetenskap
Arbetar: Har under de senaste åren jobbat som verksamhetsutvecklare i folkbildning på ett studieförbund
Hjärtefrågor: att pälsdjursfarmningen i Sverige ska försvinna en gång för alla och att vi måste sluta se djur som varor i både lagtext och praktik
Bästa aktivisttips: Utforma din aktivism efter dina styrkor och vad du tycker är roligt så blir det enkelt att göra det till en del av din vardag.

Samtliga invalda ledamöter i förbundsstyrelsen:

Förbundsordförande
Camilla Bergvall, 29 år, Malmö

Ledamöter
Sofia Kamlund, 28 år, Helsingborg
Tina Hogevik, 27 år, Stockholm
Tommy Ringlöw, 23 år, Umeå
Peter Holmberg, 37 år, Stockhom
Sara Eriksson Carraro, 30 år, Stockholm

Suppleanter
Christian Nordström, 38 år, Göteborg
Edvin Kvamme, 26 år, Stockholm

Djurens Rätts riksstämma äger rum den 31 maj - 2 juni på Kulturhuset Scenit i Örebro.

Nyckelord

Kontakter

Camilla Bergvall
Förbundsordförande
camilla.bergvall@djurensratt.se
073 524 29 90

Bilder

Camilla Bergvall, nyvald  av en enig stämma till förbundsordförande för Sveriges största djurrätts- och djurskyddsorganisation Djurens Rätt.
Camilla Bergvall, nyvald av en enig stämma till förbundsordförande för Sveriges största djurrätts- och djurskyddsorganisation Djurens Rätt.
Ladda ned bild
Bild från Djurens Rätts riksstämma i Örebro 2019
Bild från Djurens Rätts riksstämma i Örebro 2019
Ladda ned bild
Bild från Djurens Rätts riksstämma i Örebro 2019
Bild från Djurens Rätts riksstämma i Örebro 2019
Ladda ned bild

Länkar

Om

Djurens Rätt
Djurens Rätt
Adress: Hornsgatan 123
117 28 Stockholm

08 - 555 914 00http://www.djurensratt.se

Djurens Rätt är Sveriges största djurrätts- och djurskyddsorganisation med fler än 45 000 medlemmar. Vi är partipolitiskt obundna och arbetar för en värld där djur respekteras som kännande individer med rätt till sina egna liv. Djurens Rätt är beroende av frivilligt stöd för att kunna hjälpa djuren. 

Följ Djurens Rätt

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Djurens Rätt

Framgång i djurskyddsarbetet för katter28.5.2020 09:09:01 CESTPressmeddelande

Jordbruksverket har beslutat om nya djurskyddsregler om hållning av hundar och katter. Den 15 juni börjar de nya reglerna att gälla. En viktig del av den nya föreskriften är att det blir tuffare krav på att djurhållare måste se till att katter inte förökar sig oplanerat. Katter som rör sig fritt utomhus bör vara kastrerade, steriliserade eller på annat sätt förhindrade från att kunna föröka sig okontrollerat. Organisationen Djurens Rätt, som länge arbetat med frågan gläds åt beslutet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum