Nynäshamns kommun

Campus Nynäshamn fortsätter utvecklas i rask takt - har beviljats två utbildningar

Dela

Campus Nynäshamn växer så det knakar. Myndigheten för Yrkeshögskolan har i dag meddelat att utbildningsanordnaren får en helt ny yrkeshögskoleutbildning för solenergitekniker och förtroendet att fortsätta den sällsynta utbildningen för bryggeritekniker. Det är första gången någonsin som Nynäshamn har två yrkeshögskoleutbildningar samtidigt.

– Vi satsar på yrkeshögskoleutbildningar eftersom det är den skolform som lyckas bäst med att få fram den kompetens som arbetslivet efterfrågar. Och då det finns en efterfrågan på just solenergitekniker och bryggeritekniker i Nynäshamn och resten av landet är vi stolta att vi har lyckats få utbildningarna till oss, säger Lasse Sahlin, utvecklingsledare Campus Nynäshamn.

Campus Nynäshamn fortsätter att utvecklas i oförminskad takt. Vid årsskiftet bytte skolan namn från Nynäshamns kompetenscentrum till Campus Nynäshamn, bland annat för att stärka kopplingen till det lokala näringslivet. Nu utökas utbudet av utbildningar. Myndigheten för Yrkeshögskolan har i dag gett beskedet att utbildningsanordnaren får en helt ny tvåårig yrkeshögskoleutbildning för solenergitekniker. Samtidigt får Campus Nynäshamn förtroendet att fortsätta den sällsynta tre terminer långa utbildningen för bryggeritekniker som startade första gången hösten 2018 i Nynäshamn.

– Den solcellsrelaterade arbetsmarknaden är en framtidsbransch i stort behov av utbildad arbetskraft med rätt kompetens och en bryggeritekniker är en efterfrågad yrkesperson som behövs för att producera kvalitetsöl. Så i dag har både vi och arbetslivet anledning av fira, säger Lasse Sahlin.

Utbildningarna startar hösten 2020. Utbildningen för solenergitekniker kommer endast att finnas på två andra platser i landet förutom Nynäshamn. Samma sak gäller för bryggeriteknikerutbildningen. Utbildningarna i Nynäshamn är de enda i Stockholms län.

På den här sidan finns mer information om Campus Nynäshamn.
På den här sidan finns information om namnbytet.

Bilden är fri att använda.
--------------------------------------------------------------------------------------

För mer information kontakta gärna:
Lasse Sahlin, utvecklingsledare Campus Nynäshamn, 072-467 24 71, lasse.sahlin@nynashamn.se

Kontakter

Bilder

Om

Nynäshamns kommun
Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 34 Nynäshamn

08-520 680 00https://www.nynashamn.se/

Nynäshamns kommun har närmare 29 000 invånare. Här finns hav, stad och landsbygd. Bra kommunikationer med pendeltåg och motorväg ger tillgång till Stockholms stora utbud och arbetsmarknad. Nynäshamn – där havet och livet möts.

Följ Nynäshamns kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Nynäshamns kommun

Fredagar för framtiden på Viaskolan i Nynäshamn - mobilfritt, klimatundervisning, motion och nya vänner står på schemat16.10.2019 07:00:00 CESTPressmeddelande

Viaskolan i Nynäshamn ansluter sig till Fridays for future. ”Fredagar för framtiden på Viaskolan" innebär bland annat att lärarna har stort fokus på klimatet i undervisningen, att mobiltelefonerna lämnas hemma och att elever och personal hälsar på minst en person man inte känner. Samtidigt lanserar skolans rektor begreppet Smarta telefoner = osmarta elever.

Årets skärgårdsprofil är korad2.9.2019 07:00:00 CESTPressmeddelande

Nu är det klart vem som är Årets skärgårdsprofil. Lars Nyberg från Nacka har fått utmärkelsen för att ha bidragit till att skärgården har tagit flera viktiga steg framåt inom flera sektorer, bland annat skolan och transporter. Lars Nyberg har stått bakom samarbeten som har främjat utvecklingen av skolan samt arbetet med transporter som har varit till gagn för både skärgårdsbefolkning och besöksnäring. Utmärkelsen delades ut vid lördagens Skärgårdsting i Nynäshamn.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum