Nynäshamns kommun

Campus Nynäshamn har beviljats rekordmånga nya utbildningar

Dela

Campus Nynäshamn utvecklas i rask takt. I dag meddelade Myndigheten för yrkeshögskolan att utbildningsanordnaren får hela tre nya yrkeshögskoleutbildningar – alla utformade i nära samarbete med arbetslivet. Campus Nynäshamn har aldrig tidigare beviljats så många utbildningar och i dag står glädjen högt i tak.

– Vi har beviljats tre nya YH-utbildningar, det är mer än vad vi överhuvudtaget vågade drömma om så vi är överlyckliga och stolta i dag. När vi får så här stort förtroende ser vi det som ett kvitto på att vi har lyckats väldigt bra som utvecklingsteam, säger Lasse Sahlin, utvecklingsledare på Campus Nynäshamn.

Helt nya utbildningar
Campus Nynäshamn strävar efter att ha utbildningar som arbetslivet efterfrågar både regionalt och nationellt. Därför har utbildningsanordnaren i nära samverkan med drygt 200 företag och organisationer tagit fram ansökningar till helt nya och mycket efterfrågade YH-utbildningar. I dag meddelade Myndigheten för yrkeshögskolan att Campus Nynäshamn får tre nya YH-utbildningar. Så till hösten kan den hugade utbilda sig till marintekniker, trädgårdsmästare och underhålls- och automationstekniker. Sedan tidigare finns yrkeshögskoleutbildningar till solenergitekniker och bryggeritekniker.

”Utbildningar som arbetslivet efterfrågar”
– Vi satsar på YH-utbildningar eftersom det är den skolform som lyckats bäst med att få fram den kompetens som arbetslivet efterfrågar. Det är också inspirerande att anordna utbildningar som vi vet efterfrågas, i synnerhet i dessa tider präglade av coronapandemin. Det är bra både för arbetslivet och för den studerande som har mycket stora chanser att få jobb efter avslutad utbildning, säger Lasse Sahlin.

Alla utbildningar startar hösten 2021.

Bilderna på Lasse Sahlin är fria att använda. Foto: Anna Moore.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

För mer information kontakta gärna:
Lasse Sahlin, utvecklingsledare Campus Nynäshamn, 072-467 24 71, lasse.sahlin@nynashamn.se

Åsa Ericsson, presskommunikatör Nynäshamns kommun, 076-125 84 58, asa.ericsson@nynashamn.se

Mer information: www.campusnynashamn.se  www.nynashamn.se

Nyckelord

Bilder

Om

Nynäshamns kommun
Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 34 Nynäshamn

08-520 680 00https://www.nynashamn.se/

Nynäshamns kommun har närmare 29 000 invånare. Här finns hav, stad och landsbygd. Bra kommunikationer med pendeltåg och motorväg ger tillgång till Stockholms stora utbud och arbetsmarknad. Nynäshamn – där havet och livet möts.

Följ Nynäshamns kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Nynäshamns kommun

Mängder med aktiviteter under Trafikantveckan i Nynäshamn - närmare 700 har anmält sig till Barnens trafikskola15.9.2020 12:42:47 CESTPressmeddelande

Det blir mängder med aktiviteter när Nynäshamns kommun uppmärksammar den Europeiska trafikantveckan 16-22 september. På programmet står så kallade månbilar, guidad cykeltur längs havet, promenader, familj som testar elcyklar, ny stationär cykelpump – och trafikskola för barn där intresset har varit otroligt stort. Närmare 700 barn är anmälda till Barnens trafikskola.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum