Cloetta Sverige AB

CandyKing firar ett år i Sverige med fyra nomineringar i Svenska Designpriset 2021!

Dela

Ett år efter att Cloetta Pick & Mix lanserade CandyKing i Sverige, belönas man med FYRA nomineringar i Svenska Designpriset 2021. Den färgstarka designen har förstärkt varumärkets identitet och ökat särskiljningen gentemot konkurrenterna – inte minst i det digitala landskapet. CandyKing nomineras i kategorierna Identitet Digital, Digitalt Sociala Medier, Bildkommunikation Foto och Visual Merchandising. Röstningen öppnar idag 13/9 och pågår fram till söndagen 19/9.

Det digitala kommunikationskonceptet togs fram i nära samarbete med fullservicebyrån SPLIT Stockholm. Simon Areskoug, projektledare och kreativ strateg, beskriver arbetet så här:

– De digitala plattformarna är idag ofta första kontakten med den potentiella konsumenten, så vi behövde hitta en bra balans mellan inspiration och information och dessutom koppla ihop den fysiska och digitala kundresan. Hemsidan blev en informationsbas, sociala medier byggde relation med konsumenterna och butikerna och kampanjerna fungerade 360°. På så sätt kunde vi bygga ett helt ekosystem av fysiska och digitala touch points och generera sälj, trafik och en enhetlig varumärkesupplevelse, säger han.

Utöver ovan nämnda kategorier nomineras CandyKing även i Visual Merchandising, för sitt omfattande arbete med den nya start- och stopplösningen i butik. På rekordsnabb tid gick CandyKing i Sverige från en kategori driven av vara/pris, till en konsumentanpassad och inspirerande plats med lustfylld kommunikation och hygieninformation. Designen har hjälpt till att stärka CandyKings premiumposition, samtidigt som den burit mer informativa budskap utan att tappa glädjen på vägen! Samarbetspartners för event/butiksdesignen är AD Magnus Linehag för design och kommunikation, HL Display för installationslösningen, och internt ansvarig Ulrika Bjurström, projektledare Pick & Mix Cloetta.

–Att snabbt ställa om och på ett inspirerande sätt öka känslan av säkerhet och färskhet ytterligare för kunden har varit en självklarhet för oss. Genom en fantastisk insats från alla inblandade har vi lyckats väldigt väl och kan med hjälp av start- och stopplösningen erbjuda kunden ett uppgraderat och ännu fräschare utbud i en utmanande situation, säger Philip Andreasson, Head of Category and Business Development Pick & Mix.

– Vi är oerhört nöjda över arbetet vi gjort tillsammans med våra samarbetspartners. SPLIT Stockholm har gjort ett väldigt fint arbete med att översätta den fysiska upplevelsen till den digitala världen, säger Andrea Lindgren, Head of Brand and Concept Pick & Mix. Det gångna året har inneburit så många oväntade utmaningar för både människor och företag. Vi har jobbat superfokuserat och integrerat med vårt unika designkoncept, och att det ger resultat i form av fyra nomineringar i Svenska Designpriset känns superkul och så värdefullt för teamets enorma laginsatser, avslutar hon.

Röstningen som är öppen för alla, startar den 13 september för ovanstående kategorier, på www.svenskadesignpriset.se. Konsumenterna kan alltid uppleva CandyKings utbud och nyheter på hemsidan, i sociala medier och självklart i butiker över hela Sverige.

Med de fyra nomineringarna fortsätter CandyKing att bygga varumärket och stärka sin position som premiumleverantör av lösgodis. Cloetta är den största leverantören av Pick & Mix i Europa. Lösviktsgodis har en mycket stark position i de nordiska länderna där Sverige står för 30 procent av den totala konsumtionen, medan övriga Norden står för 5–15 procent. Med över 500 godissorter att välja på erbjuder CandyKing valfrihet och smakglädje för alla.

Mer information
För mer information, vänligen kontakta Andrea Lindgren, Head of Brand and Concept Pick & Mix, via e-mail andrea.lindgren@cloetta.com.

Team SPLIT Stockholm
Projektledare och kreativ strateg: Simon Areskoug
Art Director: Yong-Namm Lee
Designer: Sofia Rönnqvist
Designer: Kully Samra
Copywriter: Jonna Fyhr
Produktionspartner: Bsmart
Kund: Andrea Lindgren, Head of Brand and Concept Central Pick & Mix, Cloetta

Team Visual Merchandising
Art Director: Magnus Linehag
Produktionspartner: HL Display
Kund: Cloetta Sverige AB
Ulrika Bjurström, Project leader, Category & Business Development Central Pick & Mix, Cloetta
Philip Andreasson, Head of Category & Business Development Central Pick & Mix, Cloetta
Andrea Lindgren, Head of Brand and Concept Central Pick & Mix, Cloetta

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Cloetta Sverige AB
Cloetta Sverige AB
Besöksadress: Södra Förstadsgatan 34
205 42 Malmö

040-32 42 00https://www.cloetta.se/

Cloetta har en stark position på den svenska konfektyrmarknaden. Vi erbjuder ett brett och varierat sortiment med starka varumärken inom choklad, godis, pastiller och nötter. Våra främsta varumärken är Läkerol, Malaco, Ahlgrens bilar, Kexchoklad, Polly, CandyKing, Center, Juleskum, Plopp, Sportlunch och Nutisal. I Sverige har Cloetta ca 650 medarbetare som arbetar på vårt kontor i Malmö, inom försäljningsorganisationen och i vår fabrik i Ljungsbro. Cloetta Sverige ingår i Cloetta-koncernen med verksamhet i flera länder. Cloettas B-aktie handlas på Nasdaq Stockholm. Välkommen att läsa mer på www.cloetta.se och www.cloetta.com.

Cloetta i sociala medier.

 

Följ Cloetta Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Cloetta Sverige AB

CandyKing fyller ett år och släpper flera spännande höstnyheter!10.9.2021 12:10:36 CEST | Pressmeddelande

Nu är det ett år sedan CandyKing Pick & Mix lanserades på den svenska marknaden. Ettårsdagen som inföll den 31 augusti, firas med ett av de mest spännande nyhetssläppen någonsin. Vad sägs t ex om Polly Lakrits, BUBS Dizzy Skalle med bubbelgumsmak, Ahlgrens bilar Lakrits-limousiner och BUBS klassiska ovaler med smak av granatäpple och smultron, som bara finns att plocka exklusivt hos CandyKing. Från och med vecka 36 finns nyheterna ute i butik!

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum