Cloetta Sverige AB

CandyKing fyller ett år och släpper flera spännande höstnyheter!

Dela

Nu är det ett år sedan CandyKing Pick & Mix lanserades på den svenska marknaden. Ettårsdagen som inföll den 31 augusti, firas med ett av de mest spännande nyhetssläppen någonsin. Vad sägs t ex om Polly Lakrits, BUBS Dizzy Skalle med bubbelgumsmak, Ahlgrens bilar Lakrits-limousiner och BUBS klassiska ovaler med smak av granatäpple och smultron, som bara finns att plocka exklusivt hos CandyKing. Från och med vecka 36 finns nyheterna ute i butik!

Från och med vecka 36 finns CandyKings nyheter ute i butik. Ettårsfirandet toppas med en konsumenttävling på CandyKings Instagram, där följarna kan rösta om vilket lösgodis de helst har på sin godistårta. Tävlingen pågår till och med den 10 september, och vinnaren får ett helt kilo av sitt favoritlösgodis!

– Vi ser att våra shoppers är på väg tillbaka till butikerna, och ser fram emot en stark höst. Timingen känns helt rätt, och vi vill verkligen tillföra mer glädje och optimism till butikerna och hemmen. En personlig favorit för mig bland höstens nyheter är Polly Lakrits, vilken dröm som är tillbaka i lösgodishyllan. Vi är också stolta över de supergoda nyheterna som vi släpper tillsammans med BUBS, exklusivt för CandyKing i Sverige! säger Charlotta Berglind, Brand & Activation Manager, Pick & Mix, Cloetta Sverige.

– Vi har haft ett helt otroligt år bakom oss och ser fram emot att få fira tillsammans med svenska folket. Pandemin har varit en ovälkommen faktor som påverkat konsumentbeteendena överlag, men vårt målmedvetna arbete med design, hygien och sortiment har verkligen gett resultat. Vi är så stolta över att kunna erbjuda hela Sverige kvalitetsgodis för alla smaker, och ser ju att små glädjestunder kanske har ännu större betydelse nu än tidigare! Vi ska fira ettårsdagen med en stor godistårta här på kontoret och sedan fortsätta satsa framåt, säger Andrea Lindgren, Head of Brand & Concept, Central Pick & Mix Cloetta.

Med lanseringen av höstnyheterna fortsätter CandyKing att bygga både sortiment och varumärke samt stärka sin position som premiumleverantör av lösgodis. Cloetta är den största leverantören av Pick & Mix i Europa. Lösviktsgodis har en mycket stark position i de nordiska länderna där Sverige står för 30 procent av den totala konsumtionen, medan övriga Norden står för 5–15 procent. Med över 500 godissorter att välja på erbjuder CandyKing valfrihet och smakglädje för alla. 

Mer information
För mer information, vänligen kontakta Andrea Lindgren, Head of Brand and Concept Pick & Mix, se kontaktuppgifter nedan.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Cloetta Sverige AB
Cloetta Sverige AB
Besöksadress: Södra Förstadsgatan 34
205 42 Malmö

040-32 42 00https://www.cloetta.se/

Cloetta har en stark position på den svenska konfektyrmarknaden. Vi erbjuder ett brett och varierat sortiment med starka varumärken inom choklad, godis, pastiller och nötter. Våra främsta varumärken är Läkerol, Malaco, Ahlgrens bilar, Kexchoklad, Polly, CandyKing, Center, Juleskum, Plopp, Sportlunch och Nutisal. I Sverige har Cloetta ca 650 medarbetare som arbetar på vårt kontor i Malmö, inom försäljningsorganisationen och i vår fabrik i Ljungsbro. Cloetta Sverige ingår i Cloetta-koncernen med verksamhet i flera länder. Cloettas B-aktie handlas på Nasdaq Stockholm. Välkommen att läsa mer på www.cloetta.se och www.cloetta.com.

Cloetta i sociala medier.

 

Följ Cloetta Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Cloetta Sverige AB

CandyKing firar ett år i Sverige med fyra nomineringar i Svenska Designpriset 2021!13.9.2021 16:33:00 CEST | Pressmeddelande

Ett år efter att Cloetta Pick & Mix lanserade CandyKing i Sverige, belönas man med FYRA nomineringar i Svenska Designpriset 2021. Den färgstarka designen har förstärkt varumärkets identitet och ökat särskiljningen gentemot konkurrenterna – inte minst i det digitala landskapet. CandyKing nomineras i kategorierna Identitet Digital, Digitalt Sociala Medier, Bildkommunikation Foto och Visual Merchandising. Röstningen öppnar idag 13/9 och pågår fram till söndagen 19/9.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum