Cannabis i fokus

Cannabisnyheter siktar mot Börsen

Dela

Nyhetssajten Cannabis i Fokus siktar på att ta sig till börsen. Därför genomför man nu en spridningsemission med målet att bli en läsarägd nyhetspublicist med fokus på Cannabis.

Sveriges första Cannabisbolag Aureum Life Investments AB knoppar av en del av sin verksamhet. Det är publicistverksamheten som drivs genom nyhetssajten Cannabis i Fokus som nu skiljs från Aureum Lifes övriga verksamheter och knoppas av med målet att vara noterat bolag inom sex månader. Första steg är att man nu genomför en så kallad spridningsemission som ska vara klar i slutet av augusti.

Efter lanseringen av nyhetssajten den 20 april i år så har Cannabis i Fokus växt ordentligt i läsarantal och är idag den största nyhetspublicisten i Sverige vad det gäller specifik rapportering till allmänheten av cannabis relaterade nyheter och information. Detta enligt statistik för juli månad i år, vad det gäller besökare till webbplatsen, läsarantal samt sidvisningar per dag.

Allt sedan Aureum Life startade sin verksamhet för tre år sedan, så har man mottagit ett stort antal intresseanmälningar från både små och stora investerare. Av den anledningen så anser man nu att tiden är mogen för att knoppa av sin publicistverksamhet Cannabis i Fokus, och ta verksamheten till börsen.

Citat:

” Mål och sikte med avknoppningen och notering av publicistverksamheten är inte satt på att erhålla "Enhörningsstatus" i år eller nästa år, men vem vet kanske om några år? Det är snarare så att vi på Aureum Life känner att vi inte har tid eller tillräcklig erfarenhet för att långsiktigt driva en nyhetskanal. Vi har genom Arbetsförmedlingens platsannonser drivit en lyckad rekrytering av talanger och experter på media och nyhetsrapportering, därför låter vi nu experterna ta över. Det roligaste för nyhetssajten är om den till så stor del som möjligt kan ägas av sina läsare” Säger Therese Nader, VD Aureum Life.

Cannabis i Fokus startades av Aureum Life med anledning av att man den 20 april 2020 skulle stå värd för Sveriges första och största cannabisevenemang som skulle hållits på Grand Hotell i Stockholm. Pandemin kom dock i vägen och efter fler försök att få till eventet så fick man till slut tänka om. Det blev i stället Sveriges första riktiga och nu största nyhetspublicist med fokus på allt om Cannabis.

Aureum Life Investments AB är ett svenskt cannabisbolag med en rad olika verksamheter, bland annat driver man genom dotterbolag hälsosjukvårds verksamhet med specialisering på svårbehandlad smärta och tremors. Partihandel i Sverige och inom EU med cannabis baserade preparat för medicinsk användning. Odling av cannabis för medicinskt bruk i Grekland som beräknas starta 2022.

Aureum Life Investments AB innehar utgivningsbevis för tidskriften Cannabis i Fokus.

För mer information angående bolagsbeskrivning, affärsplan, styrelse och ledningsgrupp samt tidpunkt för notering avseende Cannabis i Fokus, lämnas löpande här: https://cannabisifokus.se/agandeskap/

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Cannabis i fokus är en svensk nyhetstidning om cannabis och lanserades den 20 april 2021. Tidningen är politiskt oberoende och tar inte ställning för ett parti eller i enstaka frågor. Redaktionens jobbar istället för att göra tidningen till en plattform som samlar alla nyheter, kunskaper och samtal om cannabis.

Alla artiklar som publiceras i tidningen ska utgå från fakta, empirisk forskning och erkända metoder. Vi lutar oss mot journalistiska principer och är noga med våra källor.