Alecta

Carina Silberg ny hållbarhetsansvarig på Alecta

Dela

Alecta stärker hållbarhetskompetensen ytterligare.

Carina Silberg, hållbarhetsansvarig Alecta.
Carina Silberg, hållbarhetsansvarig Alecta.

Carina Silberg blir övergripande hållbarhetsansvarig på Alecta. I den nyinrättade tjänsten, inom avdelningen Kommunikation och hållbarhet, kommer Carina ansvara för att fastställa övergripande strategi, mål och processer för uppföljning av Alectas samlade hållbarhetsarbete.

I Carinas uppgifter ingår bland annat att fastställa hur Alecta ska arbeta med FNs Agenda 2030 och de 17 hållbarhetsmålen. Carina ska också leda den tvärfunktionella hållbarhetsgruppen inom Alecta med deltagare från olika delar av verksamheten, inklusive kapitalförvaltningen där Peter Lööw fortsatt ansvarar för arbetet med ansvarsfulla investeringar.

– Alecta ligger långt framme vad gäller ansvarsfulla investeringar, tack vare vår modell med långsiktig aktiv förvaltning och betydande ägarandel i ett begränsat antal bolag. Men hållbarhet rymmer mer än så. För oss handlar det om hur vi som bolag agerar gentemot våra intressenter; kunder, medarbetare, parter och leverantörer men också hur vi som en viktig samhällsaktör agerar och bidrar till ett bra samhälle i framtiden. Därför är rekryteringen av Carina ett naturligt och viktigt steg i vår strävan att fortsätta bidra ur ett samhällsperspektiv. Dessutom ser vi fram emot att välkomna en så kompetent och erfaren person, säger Alectas vd Magnus Billing.

Alectas förvaltningsmodell bidrar till de långsiktiga hållbarhetsmål som Sverige och EU ansluter sig till. 2016 utsågs Magnus Billing att leda en arbetsgrupp inom Europeiska kommissionens högnivågrupp för hållbara investeringar.

Tillsammans med ett antal andra pensionsbolag och pensionsfonder har Alecta även anslutit sig till Agenda 2030, genom att beakta målen vid investeringar och utvärderingar av risker och affärsmöjligheter.

– Jag har med intresse följt Alectas hållbarhetsarbete. Nu ska det bli spännande att bidra till det viktiga uppdrag Alecta har. Jag är stolt över att börja på ett bolag där hållbarhetsfrågorna får stor betydelse i både förvaltningen av spararnas pensionspengar och i rollen som samhällsaktör. Jag ser verkligen fram emot att utveckla hållbarhetsarbetet tillsammans med mina nya kollegor, säger Carina Silberg, hållbarhetsansvarig på Alecta.

Carina anställdes på Hallvarsson & Halvarsson 2008 där hon sedan 2012 ansvarat för byråns affärsområde CSR- och hållbarhetskommunikation. Carina Silberg har också arbetat som analytiker på hållbarhetsrådgivaren GES Investment Services. Hon tillträder tjänsten som hållbarhetsansvarig den 13 mars.

För mer information, kontakta
Johan Anderson, presschef, Alecta tel: 070-288 68 11, johan.anderson@alecta.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Carina Silberg, hållbarhetsansvarig Alecta.
Carina Silberg, hållbarhetsansvarig Alecta.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Alecta
Alecta
Regeringsgatan 107
10373 Stockholm

08-441 63 29http://www.alecta.se

Alecta är förvaltare av tjänstepension sedan 1917. Vårt uppdrag är att ge kollektivavtalade tjänstepensioner så stort värde som möjligt för både våra företags- och privatkunder. Det gör vi genom god avkastning, bra kundservice och låga kostnader. Vi förvaltar drygt 770 miljarder kronor åt våra ägare som är 2,3 miljoner privatkunder och 34 000 företagskunder.

Följ Alecta

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Alecta

Rekordlåga avgifter i ny avtalsperiod för ITP23.10.2018 09:00Pressmeddelande

Alectas finansiella rapport tredje kvartalet 2018 Siffror inom parentes avser nyckeltal per 30 september 2017 • Alecta Optimal Pensions avkastning var 9,7 procent i årstakt den senaste femårsperioden (11,5). • Förmånsbestämd försäkrings avkastning var 7,5 procent i årstakt den senaste femårsperioden (8,3). • Förvaltningskostnadsprocent för pensionsprodukter exklusive valcentraler var 0,05 (0,06) • Kapitalförvaltningskostnadsprocent var 0,021 (0,022).

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum