Dramaten

Carl-Einar Häckner till Dramaten med Skärvor

Dela

Trolleri, monoIoger och humoristiska infall. I november gästar Carl-Einar Häckner Dramatens stora scen med fyra föreställningar. Premiär den 23 november.

Carl-Einar Häckners Skärvor handlar om att laga något som är trasigt. Om att limma ihop sig, gå sönder, och sedan laga sig själv igen. Det blir en föreställning fylld av trolleri, monologer och humoristiska infall, svarta toner och vita tangenter. På sitt alldeles egna, underfundiga och briljanta sätt skapar Carl-Einar Häckner en humor som både är lätt att känna igen sig i - och att fascineras av.

  – Jag använder mig av mina egna tillkortakommanden och misstag och gör humor av det, för att kunna vända på saker, för att kunna släppa in ljus, säger Carl-Einar.

Carl-Einar Häckner tilldelades 2013 Povel Ramels Karamelodiktstipendiet. 2011 fick han det prestigefyllda Karl Gerhard-stipendiet med motiveringen: ”Carl-Einar Häckner tillhör och har utvecklat varietétraditionen. Han växlar i sitt tilltal, han förtjusar, förvånar och förför. I sitt konstnärskap visar Häckner på att gränsen mellan lyckande och misslyckande aldrig är given och att de två är lika beroende av varandra som spelet mellan konstnär och publik. Häckner ser sin publik och låter publiken genomskåda honom. Därför berör han oss och lockar till skratt med en tår i ögonvrån. Detta är i Karl Gerhards anda.”

Skärvor hade premiär på Aftonstjärnan i Göteborg 2014 och spelades där för utsålda hus under hösten och våren. Sommaren och hösten 2015 turnerade föreställningen med Riksteatern och Folkets Hus och Parker.

Carl-Einar Häckner har gästat Dramaten en gång förut , närmare bestämt 1997 då han gjorde 11 föreställningar av sin soloföreställning L.I.F – Livet i förorten på Lilla scenen.


Pressröster om Skärvor 
…enastående europeisk varietékonst/…/ Tro llkarlen svävar som en lindansare över scenen.

Balanserar, vågar ta risker, och belönas med största möjliga kärlek. Göteborgs-Posten

Imponerande show med Häckner Dalarnas Tidningar

Få scenunderhållare i Sverige har lika mycket talang som integritet Jönköpings-Posten

Av och med: Carl-Einar Häckner

Biljetterna släpps i dag klockan 12 på dramaten.se

För mer information: 

Mimmi Fristorp 
Pressansvarig 
08-6656175 
0703-726175 
mimmi.fristorp@dramaten.se 

Nyckelord

Bilder

Dokument

Om

Dramaten
Dramaten
Dramaten, Box 5037
102 41 Stockholm

08 - 665 61 00http://www.dramaten.se

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. Teaterchef är Eirik Stubø.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908, och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69.


Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

Fyra samtal om kvinnan på scenen17.12.2018 09:58Pressmeddelande

Med utgångspunkt i några aktuella föreställningar på Dramaten hålls under våren fyra samtal med fokus på kvinnliga rollgestalter och kvinnans roll på teatern. Hur har det sett ut historiskt och hur ser det ut idag? Medverkar gör bland andra Ellen Lamm, Melinda Kinnaman och Livia Millhagen. Dessutom blir det en kväll om kvinnan och kroppen med Agneta Pleijel, Annika Lantz och Åsa Beckman med anledning av antologin Klimakteriet. Den 17 & 31 januari, 21 februari och 4 april i Dramatenbaren.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum