Svenska Bowlingförbundet

Carl Eklund och Robin Ilhammar till semifinal i U21-VM i bowling

Dela

Carl Eklund och Robin Ilhammar är vidare till semifinal i singel i U21-VM. Sveriges två första VM-medaljer är säkrade på hemmaplan i Helsingborg.

Robin Ilhammar och Carl Eklund
Robin Ilhammar och Carl Eklund

– Det här var en riktigt häftig VM-debut och det känns väldigt bra att ha säkrat en medalj, säger Carl Eklund. 

Carl Eklund och Robin Ilhammar tog sig tillsammans med Oliver Dahlgren vidare till matchspelet för de 16 bästa i singelklassen i U21-VM i bowling. Matchspelet var uppdelat i två grupper där alla mötte alla i gruppen i matcher över en serie. Vid seger fick man tre poäng och vid oavgjort en poäng. Carl Eklund vann grupp A på 18 poäng. 
– Jag tycker att jag hade bra kontroll på det i matchspelet och hade en fin känsla från start. Publikstödet har hjälpt mig något enormt under dagen, säger Carl Eklund.

I grupp B blev det en svenskduell mellan Robin Ilhammar och Oliver Dahlgren. De båda stod på 15 poäng när alla matcher var spelade och en "roll-off" skulle avgöra vem av dem som skulle avancera till semifinal. I roll-off spelar man en serie och den som har högst poäng vinner. Det blev Robin Ilhammar som gick vidare till semifinal efter vinst med 258-214 över Oliver Dahlgren. 
– Det känns väldigt skönt att ha säkrat en medalj. Det var såklart inte kul att behöva möta Oliver i roll-off men det var bara att göra det bästa av situationen. Jag försökte vara i nuet i matchspelet och ta det slag för slag och det rullade på bra, säger Robin Ilhammar

Carl Eklund och Robin Ilhammar kommer att få mötas i semifinal på onsdag. Den spelas kl 09.30 och finalen börjar kl 10.30. 

Resultat

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Robin Ilhammar och Carl Eklund
Robin Ilhammar och Carl Eklund
Ladda ned bild

Länkar

Om

Svenska Bowlingförbundet
Svenska Bowlingförbundet
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

08-699 60 00https://www.swebowl.se/

Svenska Bowlingförbundet är centralorganisation för svensk bowling. Vi organiserar 17 000 bowlare i det unika svenska ligaspelet, tävlingar, svenska mästerskap, parabowling, utbildningar, världens näst bästa landslag och en bredd i världsklass. Bowling – en sport för alla – hela livet.

Följ Svenska Bowlingförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Bowlingförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum