Svenska Bowlingförbundet

Carl Eklund vinner VM-guld i singel och dubbel - Sverige tar sex medaljer på hemmaplan

Dela

Carl Eklund vann VM-guld i både singel och dubbel samt silver i mixed. Totalt vann Sverige sex medaljer i U21-VM i Helsingborg. – Det känns helt otroligt, säger Carl Eklund.

Carl Eklund, foto Nowadaysfilm
Carl Eklund, foto Nowadaysfilm

Under sista dagen av U21-VM i Helsingborg spelades semifinalerna och finalerna i alla klasser. Första distansen på programmet för dagen var singel där ett helsvenskt möte väntade mellan Carl Eklund och Robin Ilhammar. Det blev en jämn match där till sist Carl Eklund vann med 2-1 i serier och bronset gick till Ilhammar. I finalen ställdes Carl Eklund mot Ahmad Azriq bin Izamudin från Malaysia. Likt i semifinalen började det med uppförsbacke för Eklund och han förlorade första serien med 227-193. Därefter lyckades han vända på matchen. Eklund vann andra med 258-247 samt avgörande serien med 279-192 och guldet var i hamn.
– Det var en tuff start men jag kom tillbaka och fixade det. Jag har aldrig varit så stark i sista rutorna tidigare så träningen har gett gott resultat inför mästerskapet. Jag har alltid drömt om att bli världsmästare men det här trodde jag inte inför mästerskapet.

Därefter väntade dubbel och då fick semifinalmotståndarna Robin Ilhammar och Carl Eklund ladda om för att spela tillsammans. Det gick vägen och de vann både semifinalen och finalen med 2-0. I finalen besegrade de J. Geun, B, Junghun från Sydkorea.

I mixed blev det silver för Sverige efter finalförlust mot Singapore. I laget spelade Emma Halttunen, Nora Johansson Carl Eklund och Robin Ilhammar. De alla fyra tog tre medaljer vardera i mästerskapet. Emma Halttunen och Nora Johansson vann brons i dubbel och samma valör blev det för dem i team tillsammans med Hanna Engberg och Ottilia Gunnarsson.

Alla svenska medaljörer

Singel herrar
Carl Eklund, guld
Robin Ilhammar, brons

Dubbel damer - brons
Emma Halttunen, Nora Johansson

Dubbel herrar - guld
Carl Eklund, Robin Ilhammar

Team damer - brons
Hanna Engberg, Ottilia Gunnarsson, Emma Halttunen, Nora Johansson.

Mixed - silver
Emma Halttunen, Nora Johansson, Carl Eklund, Robin Ilhammar

Resultat

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Carl Eklund, foto Nowadaysfilm
Carl Eklund, foto Nowadaysfilm
Ladda ned bild
Robin Ilhammar, foto Nowadaysfilm
Robin Ilhammar, foto Nowadaysfilm
Ladda ned bild
Nora Johansson, Robin Ilhammar, Emma Halttunen, Carl Eklund, foto Nowadaysfilm
Nora Johansson, Robin Ilhammar, Emma Halttunen, Carl Eklund, foto Nowadaysfilm
Ladda ned bild

Länkar

Om

Svenska Bowlingförbundet
Svenska Bowlingförbundet
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

08-699 60 00https://www.swebowl.se/

Svenska Bowlingförbundet är centralorganisation för svensk bowling. Vi organiserar 17 000 bowlare i det unika svenska ligaspelet, tävlingar, svenska mästerskap, parabowling, utbildningar, världens näst bästa landslag och en bredd i världsklass. Bowling – en sport för alla – hela livet.

Följ Svenska Bowlingförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Bowlingförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum