Bonnier News

Carl-Johan Larsson ny chefredaktör för Tranås-Posten

Dela

Bonnier News Local har utsett Carl-Johan Larsson till ny chefredaktör och ansvarig utgivare för Tranås-Posten. – Det här ska bli jättespännande. Det är en konst att göra bra lokaljournalistik, så det här blir en härlig utmaning, säger Carl-Johan Larsson som börjar sitt nya uppdrag i augusti.

Carl-Johan Larsson har lång erfarenhet från lokala nyhetsförmedlare, till exempel från lokaltidningskoncernen Hall Media där han under många år hade roller som redaktionschef, nyhetschef, redaktionell samordnare och reporter. Han har också en bakgrund som lokalredaktör och näringslivsreporter på Östgöta Correspondenten. Senast kommer 47-åringen från en tjänst som avdelningschef för allmänkultur, öppen ungdomsverksamhet och administration vid Tranås kommun. Nu ser han fram emot att återgå till journalistiken.

– Det är något visst med journalistik och att göra tidning är bland det roligaste som finns. Tempot och närvaron i samhället och variationen av ämnen som man hamnar i är väldigt lockande, säger Carl-Johan Larsson som menar att Tranås-Postens läsare också fortsättningsvis kan se fram emot intresseväckande lokaljournalistik.

– Tranås har fördelen att ha två lokaltidningar, vilket är fantastiskt i en så pass liten kommun. Tranås-Posten ska fortsätta vara bra på att ta fram egna nyheter, spegla samtiden och göra bra personporträtt som berör. Det gäller att fortsätta i den traditionen.

Tranås-Posten är en lokaltidning med en anrik historia. Det första numret kom ut redan 1918 och sedan hösten 2021 av ägs tidningen av Bonnier News Local. Sedan dess har Lars Bernfalk varit tillförordnad chefredaktör.

– Jag är väldigt glad över att Carl-Johan Larsson tackat ja till uppdraget att permanent leda arbetet med att utveckla Tranås-Posten. Med Carl-Johan Larsson får Tranås-Posten en rutinerad journalist och publicist, med stor förståelse för lokaljournalistik i stort och för Tranås-Postens identitet och position på den lokala marknaden, säger Carl-Johan Bergman, chef redaktionell verksamhet Bonnier News Local.

Nyckelord

Kontakter

Carl-Johan LarssonTillträdande chefredaktörTranås-Posten

Tel:070-899 52 23

Bilder

Om

Med över 2.000 journalister är Bonnier News Sveriges ledande nyhetsaktör och Nordens största mediekoncern. Bland våra över 100 varumärken finns en rad av Sveriges största och mest välkända tidningar. Vår journalistik når varje dag ut till en publik bestående av 6 miljoner läsare, användare, lyssnare och tittare. Vi är stolta förvaltare av familjen Bonniers tradition av oberoende publicistik sedan 200 år och har deras uppdrag att förädla och utveckla vår roll i det svenska samhället.

Följ Bonnier News

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bonnier News

Bonnier News Local omorganiserar - Anna-Clara Welander blir ny Chef redaktionell verksamhet6.4.2022 09:10:00 CEST | Pressmeddelande

För att kunna möta framtida behov och bli än mer rustade när det kommer till att attrahera en yngre generations läsare, genomför Bonnier News Local en omorganisation. I samband med detta tillträder Anna-Clara Welander rollen som Chef redaktionell verksamhet. Samtidigt skapas en grupp för redaktionell innehållsutveckling. Den nya organisationen ska börja gälla från och med 1 maj 2022.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum