Umeå kommun

Carlslundskolan - starten för det nya området Carlslund

Dela

Området Carlslund, mellan Tomtebo och Carlshem, börjar nu byggas. Till en början byggs en högstadieskola samt idrotts- och fritidsanläggning.

Illustration  som visar Carlslundskolan.
Illustration som visar Carlslundskolan.

Det blir Rekab som kommer att bygga skola, idrottsanläggning och en konstgräsplan utomhus. Arbetet beräknas att starta under april månad.

– Skolbyggnaden och idrottsanläggningen planeras vara klara sommaren 2024, och målet är att de ska tas i bruk höstterminen samma år, säger Oskar Johansson, byggprojektledare

Skola och grundsärskola för högstadieelever

Det finns ett stort behov av utbildningsplatser för högstadieelever i Umeå, speciellt i de östra stadsdelarna. Skolan kommer att rymma sex klasser per årskurs. Det kommer även att finnas undervisningslokaler för grundsärskolan årkurs 7 – 9. Skolan och idrottsanläggningen kommer att ha en färgsättning inspirerat av olika bergarter, precis som gatorna i området.

– Färgsättningen kommer att vara gråsten, marmor, porfyr, bärnsten och mineral, berättar Oskar Johansson, byggprojektledare.

En mötesplats för aktiviteter och avkoppling

I närheten av skolan kommer det att byggas en idrottshall, fotbollsplan samt skolgård för aktiviteter under och efter skoltid. Föreningar kommer kunna använda lokalerna på kvällar och helger. Det kommer även finnas möjlighet för föreningar att ha fikaförsäljning.

Mer information

Oskar Johansson
byggprojektledare
090-162325
070-2170039
oskar.johansson@umea.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Illustration  som visar Carlslundskolan.
Illustration som visar Carlslundskolan.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum