M Sverige

Caroline Drabe ny vd för Riksförbundet M Sverige

Dela

Styrelsen i Riksförbundet M Sverige beslutade vid sitt styrelsemöte 13 juni att utse Caroline Drabe till ny verkställande direktör. Caroline beräknas tillträda sitt nya jobb den 1 oktober.

Caroline Drabe kommer närmast från tjänsten som vd för Västerås Science Park. Innan dess har hon haft ledande befattningar i över trettio år, främst inom finans- och försäkringsbranschen.

Caroline Drabe ingår i styrelsen för Riksförbundet M Sverige sedan april 2016 och i styrelsen för M Sveriges försäkringsförmedling sedan juni 2018.

– M Sverige behöver en VD som kan fortsätta det påbörjade förändringsarbetet samtidigt som hon ska kunna ta tillvara konsumentintresset i en tid då förutsättningarna påtagligt kommer att förändras för bilister och andra trafikanter. Det innebär en krävande ledarskapsuppgift med stor portion affärsmässighet, uthållighet, integritet och samarbetsförmåga. Vi känner oss övertygade om att Caroline Drabe är rätt person för uppdraget, säger styrelseordförande Ulf Blomgren.

– Jag ser verkligen fram emot att ta mig an uppdraget som VD för Riksförbundet M Sverige. En stark medlemsorganisation med konsumentfokus behövs i tider av snabb utveckling. En utveckling som är nödvändig för hållbar mobilitet för bilister och andra trafikanter, säger Caroline Drabe.

Nuvarande vd Christer B Andersson återgår i höst till egen konsultverksamhet, i enlighet med den överenskommelse som slöts när han åtog sig uppdraget att tillfälligt verka som vd. Christer B Andersson har haft uppdraget som vd under det senaste året när organisationen har genomgått ett stort förändringsarbete.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

M Sverige
M Sverige
Fridhemsgatan 30
112 40 Stockholm

08-690 38 00http://msverige.se

Riksförbundet M Sverige är med 90 000 medlemmar Sveriges största konsumentorganisation för bilister och andra trafikanter. Under sin nästan 100 år långa historia har organisationen gett sina medlemmar stöd, råd och inspiration för säkrare och roligare bilresor. M Sverige arbetar för en hållbar, säker och tillgänglig mobilitet. Samtidigt fortsätter engagemanget för trafiksäkerhet och bilkonsumenters rättigheter. 

Följ M Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från M Sverige

Grus på belagda vägar kostar fordonsägarna miljarder – varje år!18.6.2020 06:00:00 CESTPressmeddelande

Allt fler bilägare drabbas av stenskott. Kostnaderna för ökade glasskador på bilar har fyrdubblats under en 15-årsperiod och kostade bilägarna hela 1,6 miljarder kronor under 2017. Samtidigt visar officiell olycksstatistik att grus var en bidragande faktor i var fjärde olycka utanför tätort där en motorcyklist skadats allvarligt. Detta orsakar mänskligt lidande och kostar samhället stora summor, närmare en miljard per år (*). Gruset kommer ofta från pågående eller avslutade vägarbeten. Varken Sveriges MotorCyklister, SMC, eller Riksförbundet M Sverige anser att det är rimligt att fordonsägarna ska betala för brister i vägunderhåll genom våra försäkringspremier.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum