Toyota Motor Corporation

CATL och Toyota inleder samarbete för framtidens fordonsbatterier

Dela

CATL och Toyota inleder omfattande samarbete för tillverkning av batterier samt gemensam utveckling av framtida fordonsbatterier för att göra dem bättre, mer hållbara och utveckla återbruk och återvinning.

Contemporary Amperex Technology CO. Limited (CATL) och Toyota Motor Corporation (Toyota) har inlett ett samarbete för att säkra tillgången på batterier och tillsammans utveckla framtidens fordonsbatterier till “New Energy Vechicle”. De två företagen har också påbörjat gemensamma diskussioner om såväl leverans av batterier, ny utveckling av ny teknologi, förbättrad produktkvalitet samt återanvändning och återvinning av batterier.

CATL är en av världens främsta leverantörer av fordonsbatterier med konkurrenskraft över hela världen. Under senare år, när antalet elektrifierade fordon har ökat världen över, har företaget samarbetat med fordonsföretag såväl i Kina som utomlands. Toyota var ett av de första företagen i världen som tillgängliggjorde elektrifierade fordon för en bred kundgrupp och har i dag ett stort utbud av tekniker och massiv kompetens kring utveckling, produktion och försäljning av elektrifierade modeller.

För göra nya elektrifierade modeller mer lättillgängliga har CATL och Toyota enats om att en säker och stabil leverans av batterier är avgörande samtidigt som batteritekniken måste utvecklas och förbättras ytterligare. Därför har de två företagen inlett samarbete. 

Genom detta omfattande samarbete ska CATL kombinera sin batteriutveckling och tillgång på batterier med Toyotas elektrifierade fordon och teknologi för batteriutveckling. Denna kombination kommer göra elfordon tillgängliga för en bred kundgrupp. 

Kontakter

Om

Toyota Motor Corporation
Toyota Motor CorporationMed 370 000 medarbetare i 170 länder, världens mest tillgängliga elhybridteknik och som globala sponsorer till såväl Paralympiska som Olympiska kommittén är Toyota Motor Corporation ett av världens ledande fordonskoncerner. I Toyota-koncernen ingår förutom Toyota och Lexus även TOYOTA GAZOO Racing, Daihatsu Motor Co., Ltd. och Hino Motors, Ltd.

2018 sålde koncernen 10 593 698 fordon, varav cirka tio procent i Europa. Toyota Motor Corporation har elektrifierat elektrifierat bilvärlden i två decennier och fler än 13 miljoner elhybrider har sålts sedan den allra första masstillverkade elhybriden Toyota Prius lanserades 1997.

Pressinformation från Toyota i Sverige hittar du här!

Pressinformation från Lexus i Sverige hittar du här!

Följ Toyota Motor Corporation

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Toyota Motor Corporation

Jonas Björkman utklassad av Rebecka Sternisa Bellander i rullstolstennis13.11.2019 13:07:37 CETPressmeddelande

Femfaldiga SM-mästarinnan Rebecka Sternisa Bellander siktar mot Paralympics i Tokyo 2020 – men på vägen dit väntade en nervkittlande match i rullstolstennis mot tennislegendaren Jonas Björkman. Resultatet? 24-åriga Rebecka utklassade den tidigare världsettan Jonas. Matchens syfte var att visa på den enorma talang som finns inom parasporten – och samtidigt få fler att våga satsa.

Toyota levererar mobilitet till Olympiska och Paralympiska spelen i Tokyo 202024.7.2019 12:12:35 CESTPressmeddelande

Toyotas tre huvudpelare för Tokyo 2020 handlar i huvudsak om (1) Mobility for All för att ge alla människor friheten att röra på sig, (2) Hållbarhet genom förverkligandet av ett vätgassamhälle (miljö/säkerhet) och (3) Logistikstöd för spelen genom att tillhandahålla Toyota Production System (TPS). Med dessa tre hörnstenar ska Toyota leverera mobilitetslösningar som går bortom konventionella fordon. Med mobilitetslösningar som kombinerar TPS med olika tjänster för mobilitet ska Toyota hjälpa till att underlätta driften av Tokyo 2020 samtidigt som man underlättar transporterna för atleter, personal och besökare. Genom robotar ska Toyota dessutom underlätta evenemang och skapa unika upplevelser som överträffar den allmänna uppfattning om vad mobilitet innebär. Samtidigt fortsätter Toyota att utmana sig själva genom att erbjuda "Mobility for All" genom att erbjuda olika typer av mobilitetslösningar för att göra Tokyo 2020 till ett unikt arrangemang.

Toyota-robotar hjälper till under Olympiska och Paralympiska spelen i Tokyo 202022.7.2019 00:00:00 CESTPressmeddelande

Som global sponsor till Olympiska och Paralympiska spelen vill Toyota Motor Corporation (Toyota) tillhandahålla mobilitetslösningar som sträcker sig bortom konventionella fordon under de Olympiska och Paralympiska spelen i Tokyo 2020. Som en del i detta arbete deltar Toyota i ”Tokyo 2020 Robot Project” som leds av Tokyo Organising Committee of the Olympic and Paralympics Games (2020) som sammanför regeringens, regionens såväl som spelens partners med experter inom robotteknik. Under spelen i Tokyo 2020 kommer robotarna som introduceras av Toyota att hjälpa människor på flera olika ställen och arenor med mobilitet. Genom att hjälpa människor att känna och uppleva deras drömmar och förhoppningar är Toyota övertygade om att det ytterligare kommer bidra till spänningen och framgången för Tokyo 2020. - Inom vårt engagemang att hjälpa människor att upptäcka och aktivera sig ’Supporting human life activities and living in harmony with people” använder vi industriell robotteknik på flera olika

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum