Centerns kommuntoppar: Fäll inte Löfven i förtid!

Dela

Alliansen ska inte försöka fälla de rödgröna nu. Vänta till valet 2018 med att byta regering! Centerns ledande kommunpolitiker ger ett mycket klart besked i en enkät som tidningen Dagens Samhälle har gjort.


Frågan är glödhet just nu: Ska Alliansen ta chansen att försöka fälla regeringen Löfven redan i år genom att lägga en gemensam budget? Ja, säger åtta av tio moderata kommunpolitiker i en pejling som SVT gjort.

Nej! säger åtta av tio Centertoppar i kommunerna. Övriga är osäkra, ingen säger ja. Dagens Samhälle har pratat med samtliga 31 kommunstyrelseordförande inom Centern inför partiets kommundagar i helgen.

– Vi ska inte bidra till att skapa mer oro än vad den nuvarande regeringen gör. Ny regering bildar vi efter valet 2018, säger Mari-Louise Wernersson i Falkenberg.

– Vi har väsensskilda värderingar, allt samröre med Sverigedemokraterna skulle vara högst olämpligt, säger Ann-Mari Nilsson i Jönköping.

–  Vi har viktigare saker att prata om än att ersätta en minoritet med en ännu mindre minoritet, säger Ulrika Liljeberg i Leksand.

Centern ingår i hälften av alla landets kommunstyren, betydligt fler än Moderaterna.

 

Hela artikeln bifogas.

Nyckelord

Kontakter

Annika Almgren
PR & kundrelationer
Tel 08-452 73 04
Mobil 076-808 73 04
aa@dagenssamhalle.se

Dokument

Om

Dagens Samhälle
Dagens Samhälle
Besöksadress: Götgatan 14
118 82 Stockholm

08-452 73 00http://www.dagenssamhalle.se

Följ Dagens Samhälle

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Dagens Samhälle

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum