Huddinge kommun - politik

Centerpartiet: 11 förslag för företagandet i Huddinge

Dela

Med fyra månader kvar till valet presenterar Centerpartiet i Huddinge ett paket för ökat företagand. Redan 2020 konstaterade Centerpartiet att det behövs 10 000 fler jobb och bjöd in till dialog om detta. Efter företagsbesök, förslag från Huddingebor och företagare samt egna workshops presenterar Centerpartiet nu ett politiskt paket med 11 punkter.

Annie Östlund (#2) och Tomas Selin (#1), Centerpartiet i Huddinges toppkandidater i höstens val.
Annie Östlund (#2) och Tomas Selin (#1), Centerpartiet i Huddinges toppkandidater i höstens val.

- Centerpartiet förstår hur viktigt företagande är för Huddinge. Det är genom samarbete med näringslivet, utbildningsaktörer och civilsamhället som vi kan bryta segregationen, skapa fler arbeten och stärka välfärden, säger Tomas Selin (C), nämndsordförande och förstanamn på Centerpartiets valsedel. 

Levande bottenvåningar och attraktiva centrummiljöer, mer flexibla detaljplaner och bättre service från kommunen är några av Centerpartiets förslag. 

- Vi måste underlätta för företagen i Huddinge. Samarbete och stöd är viktigt, men efter många år i familjeföretaget så vet jag att enkla och snabba ansökningsprocesser hos kommunen också är mycket viktigt, säger Annie Östlund (C), ordförande för Centerpartiet i Huddinge och andranamn på valsedeln. 

Centerpartiet vill främja företagande och innovation bland unga, det handlar både om entreprenörskap och företagande i skolan, och ungas möjligheter till sommarjobb i näringslivet. Det är frågor som Annie Östlund drivit i Huddinges Gymnasie- och arbetsmarknadsnämnd.

- Jag tror att det finns en otrolig kraft att väcka genom att stärka entreprenörskapet bland unga. Det handlar både om att förstå hur man startar och driver företag, liksom att få chans att få ett sommarjobb i näringslivet, säger Annie Östlund (C). 

I Flemingsberg finns fem akademier och ett av Sveriges största samhällsutvecklingsprojekt. Det skapar unika förutsättningar för samarbete mellan högre utbildning, innovation och företag. Centerpartiet vill stärka den kunskapsintensiva utvecklingen och låta det bli en motor för utveckling i hela södra Stockholm. Bland annat vill Centerpartiet utveckla det akademiska klustret i Flemingsberg. 

- Det är på tiden att Södertörns högskola blir Södertörns universitet. Södertörn är hem för många otroligt viktiga utbildningar, och det finns ett symbolvärde i vad Södertörn innebär som dörröppnare för många människors framtid, säger Tomas Selin (C).  

Centerpartiet vill: 

 1. Se 10 000 nya jobb i hela vår kommun. 
 2. Möjliggöra levande bottenvåningar och attraktiva centrummiljöer. 
 3. Utveckla den regionala stadskärnan Flemingsberg som en attraktiv nod för högre utbildning, företagsetableringar och innovationer. 
 4. Öka flexibiliteten i detaljplaner för att underlätta för företagen. 
 5. Etablera nya miljöer för co-working. 
 6. Skapa en strategi för verksamhetsmark till företag. 
 7. Utveckla det akademiska klustret i Flemingsberg med start up-miljöer. 
 8. Utöka satsningen på sommarjobb i privata företag. 
 9. Skapa nya yrkesinriktningar inom svenska för invandrare (SFI). 
 10. Unga i Huddinge ska få utveckla sin företagsamhet och kunna delta i Ung Företagsamhet och liknande verksamheter. 
 11. Utveckla Södertörns högskola till universitet.

Centerpartiet kommer fortsätta presentera politiska paket för utveckling i hela Huddinge. Så vill vi visa handlingskraft för Huddinge.

Kontakter

Bilder

Annie Östlund (#2) och Tomas Selin (#1), Centerpartiet i Huddinges toppkandidater i höstens val.
Annie Östlund (#2) och Tomas Selin (#1), Centerpartiet i Huddinges toppkandidater i höstens val.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Huddinge kommun - politik
Kommunstyrelsens förvaltning
141 85 Huddinge kommun

http://huddinge.se

Centerpartiet i Huddinge är en växande rörelse med tydliga idéer för förändring och högt i tak. Vi förändrar Huddinge i dialog med invånarna. Sedan 2010 har Centerpartiet varit i styrande position och ökat sitt inflytande över Huddingepolitiken.

Följ Huddinge kommun - politik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge kommun - politik

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum