Huddinge kommun - politik

Centerpartiet lanserar grönt transportpaket

Dela

Fler infartsparkeringar, djärva kollektivtrafiksatsningar och smarta cykelinvesteringar. Så kan Centerpartiets förslag för gröna transporter summeras. Inför höstens kommunval går partiet fram med flera nya idéer.

- Ingen kan ducka för klimatfrågan. Vi behöver bygga fler infartsparkeringar, annars kommer inte folk att ta tåget. Det gäller både för cykel och för bil. Centerpartiet vill ha fler parkeringar i t ex Stuvsta som är kostnadsfria på kvällar och helger, det måste komma igång snart, säger Christian Ottosson (C), kommunalråd med ansvar för miljöfrågor.

Centerpartiet vill satsa på det som för kommunen framåt. Det gäller då att våga tänka nytt. Förutom att satsa på modern teknik, fler laddstolpar och fler parkeringsplatser för utsläppsfria fordon så föreslår partiet också en ny bussförbindelse mellan centrala Huddinge och den regionala stadskärnan Kungens kurva.

- Vi vill skapa en ny förbindelse från Fullersta och Utsälje till Kungens kurva med elbuss och en utbyggd snabbcykelväg. Det skulle göra bussen till ett mer attraktivt alternativ, säger Henrik Juhlin (C), ersättare i kommunstyrelsen.

Centerpartiets paket för gröna transporter
1. Bygga fler infartsparkeringar, i första hand på östra sidan av station i Stuvsta.
2. Avskaffa Skip stop på minst en pendeltågstation i östra Huddinge, liksom för Stuvsta.
3. Bygga en ny bussförbindelse och snabbcykelväg mellan centrala Huddinge och Kungens kurva.
4. Bygga ut cykelvägnätet i hela kommunen och förbättra den regionala planeringen av cykelstråk över kommungränserna.
5. Öka trafiksepareringen av gång- och cykelvägar för att minska trafikolyckorna och öka tryggheten för båda trafikslagen.
6. Underlätta för el- och biogasfordon i kommunen med laddstolpar i varje detaljplan och fler parkeringsplatser för dessa fordon.

Kontakter

Om

Huddinge kommun - politik
Kommunstyrelsens förvaltning
141 85 Huddinge kommun

http://huddinge.se

Välkommen till den styrande koalitionen i Huddinge

Huddinges styrande koalition består av Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet, Drevvikenpartiet, Kristdemokraterna och Huddingepartiet.

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med 110 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge kommun - politik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge kommun - politik

Välbesökt och inspirerande kongress för Lokala partiers nätverk med Huddingepartiet och Drevvikenpartiet som värdar1.4.2019 14:47:42 CESTPressmeddelande

Ett 35-tal representanter för 14 lokala partier från Piteå i norr till Lund i södra Sverige genomförde under lördagen 2019 års kongress för Lokala partiers nätverk. Kongressen ägde rum i Huddinges kommunhus. De två lokala partierna, Huddingepartiet och Drevvikenpartiet i Huddinge kommun stod som värdar för kongressen, som var ett värdefullt tillfälle för lokala partier att träffas och utbyta erfarenheter

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum