Huddinge kommun - politik

Centerpartiets 9 förslag för utveckling i Stuvsta

Dela

Centerpartiet presenterar nu lokala frågor för utveckling i Stuvsta. Utifrån ett valmanifest med fokus på att hela Huddinge ska leva så vill Centerpartiet ta fram konkreta förslag för olika delar i kommunen – först ut är Stuvsta, och förslagen innehåller exempelvis en övergripande utvecklingsplan, ett levande centrum, infrastruktur och solceller på taken.

Tomas Selin, Centerpartiets kandidat till kommunalråd, och Christofer Sköld, kommunkandidat från Stuvsta/Snättringe.
Tomas Selin, Centerpartiets kandidat till kommunalråd, och Christofer Sköld, kommunkandidat från Stuvsta/Snättringe.

- Vi vill låta hela kommunen utvecklas utifrån sin unika karaktär. Om vi ska möjliggöra utveckling i Stuvsta, 13 minuter från Stockholm central, samtidigt som vi värnar det småskaliga som lockar människor hit så behövs ett helhetsgrepp om utvecklingen, säger Tomas Selin, Centerpartiets kandidat till kommunalråd.

Centerpartiet har sedan tidigare presenterat förslag för mer lokal elproduktion, med vindkraft i Huddinge och att göra det enklare för privatpersoner och företag att installera solceller på taken. Kommunens nya miljöprogram slår också fast att solceller på kommunala tak ska bli tio gånger så många redan till 2025.

Det finns en genuin oro över elpriserna, och många i Stuvsta har fått avslag på ansökan om att få anlägga solceller på sina egna tak. Centerpartiet vill nu skriva in i kommunens kulturmiljöprogram och andra riktlinjer att solceller på taken ska främjas och underlättas.

- I en orolig tid, med stigande elpriser och vintern i antågande, behöver vi skyndsamt utöka möjligheten för boende i Stuvsta och Snättringe att bygga solpaneler, även inom kulturmiljöområden, säger Christofer Sköld, kandidat till kommunfullmäktige från Stuvsta/Snättringe och vice ordförande för Centerpartiet i Huddinge.

Även trafikfrågor berörs. Det handlar om att de tungt belastade vägarna behöver ses över, liksom att skapa bättre förutsättningar för människor att ta cykeln till stationen och fler infartsparkeringar nära pendeln.

Centerpartiet vill:

  • Ta fram en utvecklingsplan för centrala Stuvsta.
  • Utveckla ett mer levande centrum, med butiker, kontor och torghandel.
  • Att boende i Stuvsta ska kunna anlägga solceller på taken – vi vill därför skriva in i kommunens kulturmiljöprogram och andra riktlinjer att solceller på taken ska främjas och underlättas.
  • Skapa nya planteringar och inbjudande parker.
  • Att vi får en trygg och trevlig station.
  • Att kommunen påskyndar arbetet för ett tillagningskök på Kungsklippeskolan.
  • Bygga ytterligare ett garage för infartsparkering i Stuvsta centrum, i första hand på östra sidan.
  • Bygga ett säkert och väderskyddat cykelgarage vid pendeltågstationen i Stuvsta.
  • Förbättra busstrafiken i Stuvstaområdet.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Tomas Selin, Centerpartiets kandidat till kommunalråd, och Christofer Sköld, kommunkandidat från Stuvsta/Snättringe.
Tomas Selin, Centerpartiets kandidat till kommunalråd, och Christofer Sköld, kommunkandidat från Stuvsta/Snättringe.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Huddinge kommun - politik
Kommunstyrelsens förvaltning
141 85 Huddinge kommun

http://huddinge.se

Centerpartiet i Huddinge är en växande rörelse med tydliga idéer för förändring och högt i tak. Vi förändrar Huddinge i dialog med invånarna. Sedan 2010 har Centerpartiet varit i styrande position och ökat sitt inflytande över Huddingepolitiken.

Följ Huddinge kommun - politik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge kommun - politik

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum