Linköpings kommun

Certifiering för trygg stadskärna dygnet runt

Dela

Linköpings stadskärna ska upplevas som tryggt och säker på kvällarna. Därför har Linköping belönats med certifieringen Purple Flag, som ges till städer som arbetar planerat med trygghetsfrågor och som uppfyller vissa kriterier.

Linköping blev certifierat för purple Flag vid en ceremoni hos föreningen Svenska stadskärnor igår kväll.

Bakom certifieringen Purple Flag ligger föreningen Svenska stadskärnor i samarbete med bland andra branschorganisationerna Visita och Svensk Handel samt Trafikverket. Certifieringen är internationell och har funnits sedan 2006. Totalt är tolv städer nu certifierade i Sverige.

Kriterierna bedöms utifrån fem fokusområden; säkerhet, tillgänglighet, utbud, plats och policy.

I Linköping samarbetar handeln, fastighetsägare, kommun och polis och flera andra för att göra stadskärnan trygg och mer attraktiv dygnet runt. Det man nu arbetar för är bland annat  mer kvällsbelysning, tydligare skyltning och för att skapa fler tidiga kvällsaktiviteter för en bredare målgrupp.

I arbetet spelar Linköpings kommuns utvecklingsplan för innerstaden en stor roll.

– Vi har tagit fram en handlingsplan som de olika parterna ska jobba med. Projektet har varit så framgångsrikt tack vare ett otroligt engagemang hos många aktörer inom både det privata och offentliga, säger kommunens näringslivschef Yvonne Rosmark.

För ytterligare information, kontakta Yvonne Rosmark, 013-33 66 06.

Bild bifogas nedan.

Linköping har över 150 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Claes LundkvistPresskommunikatör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0727-336477claes.lundkvist@linkoping.se

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med snart 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum