C.F. Møller Architects

C.F. Møller Architects har tilldelats markanvisning i Växjö för cirka 120 hållbara lägenheter

Dela

C.F. Møller Architects har vunnit en markanvisningstävling utlyst av Växjö kommun för fastigheten Snickarglädjen, tillsammans med fastighetsbolaget KlaraBo. Bidraget grundar sig på cirka 10 500 kvm BTA, eller motsvarande cirka 120 hyreslägenheter.

C.F. Møller Architects
C.F. Møller Architects

Snickarglädjen är ett nytt bostadskvarter i trä i den framväxande stadsdelen Vikaholm, som ligger söder om Teleborg i Växjö och kännetecknas som ett hållbart bostadsområde. Det nya projektet erbjuder en hög arkitektonisk kvalitet, levande kvartersliv, hållbart byggande och integrerad landskapsdesign med syfte att skapa mötesplatser där det centrala är människors välmående.

Kvarteret värnar om den moderna trädgårdsstadens principer med gestaltade gaturum och inramade gårdar med tydliga gränser mellan det privata och offentliga. Byggnaderna präglas med sina varierade träfasader av värme, mänsklighet och utarbetad detaljering. Utemiljöerna ger en mångfald av upplevelser med fokus på rekreation, hälsa, odling och gemenskap som får sitt epicentrum i det centralt placerade ”Hjärtat”, som består av gemensamma sociala funktioner såsom växthus, föreningslokal och långbord.

– Snickarglädjen blir ett inkluderande bostadskvarter med integrerade designlösningar för hållbara livsstilar. Att bygga med industriell träteknik är helt i linje med våra hållbarhetsmål och ger betydande besparingar för byggnaders samlade koldioxidavtryck. Dessutom har träet positiva effekter för människors hälsa och välmående, säger Ola Jonsson, associerad partner på C.F. Møller Architects i Sverige, och fortsätter:

– Vi är väldigt glada över att ha fått förtroendet och ser fram emot det fortsatta samarbetet med KlaraBo och Växjö kommun.

Hållbar livsstil och trygga gatumiljöer

I kvarteret erbjuds olika boendeformer som manifesteras i tre skilda byggnadstyper, alla med sina respektive karaktärer avseende skala, utformning och fasader som tillsammans bidrar med variation till området. Väl uppglasade bottenvåningar med genomgående bostadsentréer kopplar samman gata med gård och skapar tillsammans med lokalerna i anslutning till torget attraktiva och trygga gatumiljöer.

Snickarglädjen avses certifieras enligt Svanen, och ambitionen är att kvarteret genom sin utformning även ska uppmuntra till en hållbar livsstil hos de boende. Väderskyddade parkeringsplatser för cykel placeras lättillgängligt i anslutning till entréer och ett stenkast bort finns även plats för lådcykel och bilpool med laddplats. På gården erbjuds utomhusgym med löparslinga, lekplatser, och möjlighet för odling såväl i växthus som direkt i mark.

Kontakter

Bilder

C.F. Møller Architects
C.F. Møller Architects
Ladda ned bild
C.F. Møller Architects
C.F. Møller Architects
Ladda ned bild
C.F. Møller Architects
C.F. Møller Architects
Ladda ned bild
C.F. Møller Architects
C.F. Møller Architects
Ladda ned bild
C.F. Møller Architects
C.F. Møller Architects
Ladda ned bild
C.F. Møller Architects
C.F. Møller Architects
Ladda ned bild

Länkar

Om

C.F. Møller Architects
C.F. Møller Architects
Krukmakargatan 21
118 51 Stockholm

+46 (0)8 5557 6000http://www.cfmoller.com/-sv/

C.F. Møller Architects är ett av Skandinaviens ledande arkitektkontor, med över 90 år av prisbelönta projekt i norden och globalt.

Varje dag skapar vi arkitektonisk kvalitet som bygger på innovation, erfarenhet och nordiska värderingar för att garantera hållbara och estetiska lösningar med varaktigt värde för kunder, användare och samhälle.

Unika designlösningar 

Våra designlösningar skapas metodiskt och holistiskt efter en noggrann analys av det lokala sammanhanget. Vi är med och skapar nya globala standarder genom att främja en designmetod som integrerar stadsplanering, landskap, arkitektur och design.

I vårt arbete är miljö- och resursmedvetenhet, sunda projektfinanser, socialt ansvar och bra hantverk självklara inslag. Den här helhetssynen är hjärtat i alla våra projekt, från masterplan till detalj.

Sedan grundandet i Danmark 1924 har vi stolt bidragit till utvecklingen av välfärdssamhällen i både Skandinavien och resten av världen. Vårt driv att etablera nya arkitektoniska standarder med fokus på det funktionella, konstnärliga och sociala fortsätter att prisas internationellt.

Totalt har C.F. Møller idag cirka 350 anställda. Förutom kontoret i Stockholm har C.F. Møller kontor i Malmö, Oslo, London, Berlin, Århus, Köpenhamn och Aalborg

Följ C.F. Møller Architects

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från C.F. Møller Architects

Vinst för triangelformad kontorsbyggnad och nytt landmärke i Malmö27.4.2022 07:30:00 CEST | Pressmeddelande

Förslaget ”Prisma Parkkvarter3,” tar hem vinst i markanvisningstävling i Hyllie utlyst av Malmö stad. C.F. Møller Architects har tillsammans med Wästbygg tagit fram det vinnande förslaget, som omfattar en triangelformad kontorsbyggnad om 14 500 kvm. Byggnadens höjd varierar från fyra upp till nio våningar och utformas med takterrasser i olika nivåer och uppförs med stomme av trä. Byggstart sker tidigast 2024.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum