C.F. Møller Architects

C.F. Møller Architects inleder samarbete med ett ungt danskt designföretag

Dela

C.F. Møller Architects inleder ett samarbete med det unga företaget Gejst om utveckling av tre produkter för hemmet, varav en redan finns på marknaden.

Foto: Gejst
Foto: Gejst

C.F. Møllers avdelning för industridesign samarbetar med en rad danska och internationella företag kring design och utveckling av innovativa och meningsfulla produkter för byggnader, deras omgivningar och livet som levs i dem. Nu har avdelningen ingått avtal med det unga danska företaget Gejst gällande tre produkter, varav en redan finns på marknaden.

– C.F. Møller Arkitekter och Gejst passar bra ihop eftersom vi delar samma nordiska värderingar och fokuserar på enkel och hållbar design, säger Jon Brøcker, chef för C.F. Møller Architects avdelning för industridesign.

Dekorativt och funktionellt
Den första produkten som C.F. Møller Architects och Gejst lanserar finns redan i handeln och heter Retell. Retell är en rund och inramad anslagstavla som är tänkt att hängas på väggen. Retell kan användas som en nåltavla eller som ett fristående dekorativt element, vilket samtidigt bidrar till att förbättra akustiken i rummet. Designen är enkel.

– Vi är mycket nöjda med samarbetet med C.F. Møller Architects. Vi har kommit igång bra med anslagstavlan Retell som redan finns i butik och online, och det kreativa samarbetet kring nästa produkt är redan igång, säger Nadia Lassen som är delägare i Gejst.

Om allt går enligt planerna kommer nästa produkt som skapats i samarbete mellan C.F. Møller Architects och Gejst att lanseras år 2020.

Om C.F. Møller Architects
C.F. Møller Architects är ett av Skandinaviens ledande arkitektkontor med mer än 90 år av prisvinnande projekt i Norden och övriga världen. Den särskilda avdelningen för industridesign samarbetar med danska och internationella företag. Arbetet bygger på skandinaviska designtraditioner och syftar till att uppnå ett enkelt och tydligt uttryck med fokus på funktion, estetik och budskap. 

C.F. Møller Architects ser miljöhänsyn, resursmedvetenhet, god projektfinansiering, socialt ansvar och förstklassigt utförande som väsentliga faktorer i arbetet, och denna helhetssyn är grundläggande för företagets alla projekt – hela vägen från generalplan ner till minsta detalj.

Om Gejst
Med en stark passion för god, hållbar design grundades Gejst våren 2013. Målet var att utmana det konventionella förhållningssättet till design och därigenom skapa tidlösa produkter – både med avseende på design och material. Gejst är mer än bara ett namn, den är grunden till företaget och denna känsla genomsyrar fortfarande varje tanke och produkt vi producerar.

Varje design är ett bevis på denna känsla, och detta är vårt sätt att dela vår Gejst med världen.

Med inspiration i en nordisk livsstil skapar Gejst förstklassiga inredningsprodukter som varje dag skapar entusiasm och glädje i hem runt om i världen. Alla Gejst-produkter är nämligen designade av skickliga danska och internationella designers med ett syfte – att ge dig Gejst.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Gejst
Foto: Gejst
Ladda ned bild
Foto: Gejst
Foto: Gejst
Ladda ned bild
Foto: Gejst
Foto: Gejst
Ladda ned bild
Foto: Gejst
Foto: Gejst
Ladda ned bild
Foto: Gejst
Foto: Gejst
Ladda ned bild

Länkar

Om

C.F. Møller Architects
C.F. Møller Architects
Krukmakargatan 21
118 51 Stockholm

+46 (0)8 5557 6000http://www.cfmoller.com/-sv/

C.F. Møller Architects är ett av Skandinaviens ledande arkitektkontor, med över 90 år av prisbelönta projekt i norden och globalt.

Varje dag skapar vi arkitektonisk kvalitet som bygger på innovation, erfarenhet och nordiska värderingar för att garantera hållbara och estetiska lösningar med varaktigt värde för kunder, användare och samhälle.

Unika designlösningar 

Våra designlösningar skapas metodiskt och holistiskt efter en noggrann analys av det lokala sammanhanget. Vi är med och skapar nya globala standarder genom att främja en designmetod som integrerar stadsplanering, landskap, arkitektur och design.

I vårt arbete är miljö- och resursmedvetenhet, sunda projektfinanser, socialt ansvar och bra hantverk självklara inslag. Den här helhetssynen är hjärtat i alla våra projekt, från masterplan till detalj.

Sedan grundandet i Danmark 1924 har vi stolt bidragit till utvecklingen av välfärdssamhällen i både Skandinavien och resten av världen. Vårt driv att etablera nya arkitektoniska standarder med fokus på det funktionella, konstnärliga och sociala fortsätter att prisas internationellt.

Totalt har C.F. Møller idag cirka 350 anställda. Förutom kontoret i Stockholm har C.F. Møller kontor i Oslo, London, Århus, Köpenhamn och Aalborg

Följ C.F. Møller Architects

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från C.F. Møller Architects

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum