C.F. Møller Architects och Carlstedt Arkitekter fördjupar samarbete

Dela

De två arkitektföretagen C.F. Møller Architects och Carlstedt Arkitekter för samman sina kompetenser för gemensamma uppdrag inom vårdsektorn. Med C.F. Møller Architects helhetssyn och internationella erfarenheter av sjukvårdsbyggnation och Carlstedt Arkitekters gedigna erfarenhet inom vårdarkitektur utvecklar kontoren gemensamt projekt med fokus på så väl samhällsbyggnadsaspekter och vårdarkitekturens höga tekniska krav som funktion och estetik.

Fotograf: Ola Hedin
Fotograf: Ola Hedin

Carlstedt Arkitekter arbetar inom alla skeden i byggprocessen, från tidiga utredningar till avancerad teknisk projektering. Med såväl arkitekter som byggnadsingenjörer och inredningsarkitekter finns den spjutspetskompetens som krävs för att utveckla ett fullskaligt vårdprojekt där både patient och säkerhet är i fokus.

”Carlstedt Arkitekter och C.F. Møller kompletterar varandra och vårt samarbete innebär att slutresultatet avspeglar så väl gemensamma värderingar som kompetensutbyte” säger Katarina Ringstedt.

Med bred kunskap om helande arkitektur och evidensbaserad design, skapar C.F. Møller Architects de ramar för sjukvårdsbyggnationer som på bästa sätt tillgodoser patientens behov, stödjer anhörigas möjlighet till involvering och ger optimala arbetsförhållanden för personalen. Användningen av helande arkitektur och evidensbaserad design har nyligen tillämpats i två av C.F. Møllers projekt i Storbritannien och i det pågående projektet i Tammerfors, Finland.

Katarina Ringstedt, vd på Carlstedt Arkitekter och Mårten Leringe, vd på C.F. Møller Architects ser båda den gemensamma framtiden an med optimism:

”Vi är otroligt glada över detta samarbete. Med C.F. Møller Architects internationella kompetens inom sjukhusplanering och Carlstedt Arkitekters erfarenheter inom svensk vårdarkitektur är vi nu en av landets främsta leverantörer inom denna sektor, säger Mårten Leringe, arkitekt och partner på C.F. Møller Architects.”

Kontakter

Bilder

Fotograf: Ola Hedin
Fotograf: Ola Hedin
Ladda ned bild

Om

C.F. Møller Architects
C.F. Møller Architects
Krukmakargatan 21
118 51 Stockholm

+46 (0)8 5557 6000http://www.cfmoller.com/-sv/

C.F. Møller Architects är ett av Skandinaviens ledande arkitektkontor, med över 90 år av prisbelönta projekt i norden och globalt. Varje dag skapar vi arkitektonisk kvalitet som bygger på innovation, erfarenhet och nordiska värderingar för att garantera hållbara och estetiska lösningar med varaktigt värde för kunder, användare och samhälle. Våra designlösningar skapas metodiskt och holistiskt efter en noggrann analys av det lokala sammanhanget. Vi är med och skapar nya globala standarder genom att främja en designmetod som integrerar stadsplanering, landskap, arkitektur och design. Totalt har C.F. Møller idag cirka 350 anställda. Förutom kontoret i Stockholm har C.F. Møller kontor i Oslo, London, Århus, Köpenhamn och Aalborg.

_______________

Carlstedt Arkitekter sysselsätter runt 80 färgstarka arkitekter och ingenjörer på våra kontor i Stockholm, Nyköping och Eskilstuna. Vi arbetar med alla skeden från idéutveckling och stadsanalyser till mark- och fastighetsutveckling, detaljplaner och projektering. I takt med att företaget vuxit har även vår kompetens och våra uppdragsområden breddats samt utvecklat spjutspetskompetensen inom vårdarkitektur. Idag genomför vi projekt inom; utbildning, bostäder, kontor, kulturmiljö, stadsplanering samt vård.

Följ C.F. Møller Architects

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från C.F. Møller Architects

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum