C.F. Møller Architects

C.F. Møller Architects och HENN vinner sjukhusprojekt i Braunschweig, Tyskland

Dela

C.F. Møller Architects har tillsammans med tyska arkitektkontoret HENN tilldelats kontraktet för allmänna planeringstjänster för byggprojekten vid Städtisches Klinikum Braunschweig (Braunschweigs kommunala sjukhus) under ett förhandlingsförfarande.

I arkitekturprogrammet ingår en ny byggnad samt arbete på en befintlig skalkonstruktion. Byggnaderna på platsen kommer att slås samman och bilda ett kluster. För att uppnå detta skapas en öppen och anslutande Huvudgata, ”magistrale”, som förbinder alla funktioner och arkitektoniska strukturer.

Huvudgatan fungerar som en ryggrad som med hjälp av naturligt ljus, utsikt över gröna innergårdar och rymliga cirkulationsområden skapar ett omfattande vägledningssystem så att både patienter och besökare enkelt kan orientera sig. Den totala volymen omfattar 12 730 m² nybyggnation, 35 500 m² tillbyggnation och 28 330 m² renovering.

Andra gemensamma vinsten i Tyskland

Projektet är teamets andra stora sjukhusuppdrag på den tyska marknaden. Man har även anlitats för utbyggnaden av det ikoniska och K-märkta universitetssjukhuset RWTH i Aachen, Tyskland, ett projekt som vanns i en internationell designtävling 2017. Den befintliga byggnaden kommer att byggas ut med en ny volym som delvis ligger under jord och innehåller ett centralt kirurgiområde, intensivvårdsavdelningar och en ny entréhall. 

Experter på helande arkitektur

C.F. Møller har ett flertal sjukvårdsprojekt i Europa. Med bred kunskap om helande arkitektur och evidensbaserad design, skapar C.F. Møller de ramar för sjukvårdsbyggnationer som på bästa sätt tillgodoser patientens behov, stöder anhörigas möjlighet till involvering och ger optimala arbetsförhållanden för personalen. Användningen av helande arkitektur och evidensbaserad design har nyligen tillämpats i två av C.F. Møllers projekt i Storbritannien. Psykiatriska sjukhusen i Springfield och Tolworth, som för närvarande byggs i sydvästra London. Vid sidan av detta ska C.F. Møller Architects tillsammans med den finska arkitektbyrån Aihio Arkkitehdit rita Tammerfors nya vuxenpsykiatri.

Kontakter

Bilder

Om

C.F. Møller Architects
C.F. Møller Architects
Krukmakargatan 21
118 51 Stockholm

+46 (0)8 5557 6000http://www.cfmoller.com/-sv/

C.F. Møller Architects är ett av Skandinaviens ledande arkitektkontor, med över 90 år av prisbelönta projekt i norden och globalt.

Varje dag skapar vi arkitektonisk kvalitet som bygger på innovation, erfarenhet och nordiska värderingar för att garantera hållbara och estetiska lösningar med varaktigt värde för kunder, användare och samhälle.

Unika designlösningar 

Våra designlösningar skapas metodiskt och holistiskt efter en noggrann analys av det lokala sammanhanget. Vi är med och skapar nya globala standarder genom att främja en designmetod som integrerar stadsplanering, landskap, arkitektur och design.

I vårt arbete är miljö- och resursmedvetenhet, sunda projektfinanser, socialt ansvar och bra hantverk självklara inslag. Den här helhetssynen är hjärtat i alla våra projekt, från masterplan till detalj.

Sedan grundandet i Danmark 1924 har vi stolt bidragit till utvecklingen av välfärdssamhällen i både Skandinavien och resten av världen. Vårt driv att etablera nya arkitektoniska standarder med fokus på det funktionella, konstnärliga och sociala fortsätter att prisas internationellt.

Totalt har C.F. Møller idag cirka 350 anställda. Förutom kontoret i Stockholm har C.F. Møller kontor i Oslo, London, Århus, Köpenhamn och Aalborg

Följ C.F. Møller Architects

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från C.F. Møller Architects

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum