C.F. Møller Architects

C.F. Møller Architects växer i Berlin

Dela

C.F. Møller Architects i Berlin har vuxit ur sitt nuvarande kontor och flyttar till nya och större lokaler i Neue West.

Atelierhaus DG. Foto: C.F. Møller Architects
Atelierhaus DG. Foto: C.F. Møller Architects

C.F. Møller Architects invigde sitt kontor i Berlin sommaren 2019 och har vid det här laget vuxit ur den första studiolokalen och flyttar nu till Neue West för att göra plats för Berlin-filialens nuvarande personal på 25 arkitekter.

- Vi är otroligt glada över denna utveckling. Vi har blivit mycket väl mottagna i Tyskland, där vi märker att efterfrågan på våra nordiska ideal och vår integrerade designstrategi är stor. Samtidigt har vi skaffat oss god lokal insikt och kännedom om den tyska kulturen, traditionerna och myndigheterna, säger Julian Weyer, partner och arkitekt på C.F. Møller Architects.

Chef på kontoret i Berlin är Heiko Weissbach, som är tysk men har utbildat sig till arkitekt i Danmark, och började på C.F. Møller Architects 2019 för att etablera den nya Berlin-filialen.

- Allt har gått fort sedan starten, och jag är mycket nöjd med de resultat som vi har nått hittills. Jag vill rikta ett stort tack till våra kunder och samarbetspartners för det varma välkomnandet, samt till vår begåvade och mycket engagerade personal på C.F. Møller Architects kontor i Berlin. Alla arbetar mycket hårt för att lyckas som ett team, och vi har ett nära samarbete med C.F. Møller Architects huvudkontor i Århus och de andra filialerna, säger Heiko Weissbach.

Mångsidiga projekt
C.F. Møller Architects deltar i en mängd olika projekt i Tyskland, från bostäder till kontorsbyggnader, från översiktsplaner till vårdinrättningar, för kunder i både privat och offentlig sektor. Bland projekten märks en omfattande utbyggnad av det tyska miljödepartementet (BMU) i centrala Berlin. Andra aktuella projekt är utbyggnaden och moderniseringen av universitetssjukhuset vid RWTH i Aachen och Städtisches Klinikum i Braunschweig, nya kontorsbyggnader i Werksviertel i München, det nya huvudkontoret för bolånebanken Berlin Hyp, den nya järnvägsstationen i Hamburg-Altona, LMU-universitetets nya sjukhuscampus i Grosshadern samt ett bostadsprojekt som kallas Carossa Quartier i Berlin-Spandau.

Den nya adressen som gäller från den 1 april är:

C.F. Møller Architects
Neue West
Potsdamer Straße 91
107 85 Berlin

Telefonnumret ändras inte.

Om C.F. Møller Architects
C.F. Møller Architects är ett av Skandinaviens ledande arkitektkontor, med 90 års prisbelönt arbete både i Norden och andra delar av världen.

Varje dag skapar vi högklassig arkitektur som bygger på innovation, erfarenhet och nordiska värderingar. Detta ger hållbara och estetiska lösningar med bestående värden för kunder, boende och samhällen.

En unik designstrategi
Designlösningarna skapas metodiskt och holistiskt utifrån en rigorös analys av det lokala sammanhanget.  Vi strävar efter att sätta en ny global standard genom att tillämpa en designstrategi som på ett unikt sätt integrerar stadsplaneringen, landskapet, arkitekturen och designen hos specifika byggkomponenter.

Idag har C.F. Møller Architects ungefär 300 anställda. Vårt huvudkontor ligger i Århus i Danmark och vi har filialer i Köpenhamn, Ålborg, Oslo, Stockholm, Malmö, Berlin och London.

Kontakter

Bilder

Atelierhaus DG. Foto: C.F. Møller Architects
Atelierhaus DG. Foto: C.F. Møller Architects
Ladda ned bild
Heiko Weissbach, Head of Berlin Branch C.F. Møller Architects. Foto: Mew
Heiko Weissbach, Head of Berlin Branch C.F. Møller Architects. Foto: Mew
Ladda ned bild
Partner Julian Weyer C.F. Møller Architects. Foto: Mew
Partner Julian Weyer C.F. Møller Architects. Foto: Mew
Ladda ned bild

Om

C.F. Møller Architects
C.F. Møller Architects
Krukmakargatan 21
118 51 Stockholm

+46 (0)8 5557 6000http://www.cfmoller.com/-sv/

C.F. Møller Architects är ett av Skandinaviens ledande arkitektkontor, med över 90 år av prisbelönta projekt i norden och globalt.

Varje dag skapar vi arkitektonisk kvalitet som bygger på innovation, erfarenhet och nordiska värderingar för att garantera hållbara och estetiska lösningar med varaktigt värde för kunder, användare och samhälle.

Unika designlösningar 

Våra designlösningar skapas metodiskt och holistiskt efter en noggrann analys av det lokala sammanhanget. Vi är med och skapar nya globala standarder genom att främja en designmetod som integrerar stadsplanering, landskap, arkitektur och design.

I vårt arbete är miljö- och resursmedvetenhet, sunda projektfinanser, socialt ansvar och bra hantverk självklara inslag. Den här helhetssynen är hjärtat i alla våra projekt, från masterplan till detalj.

Sedan grundandet i Danmark 1924 har vi stolt bidragit till utvecklingen av välfärdssamhällen i både Skandinavien och resten av världen. Vårt driv att etablera nya arkitektoniska standarder med fokus på det funktionella, konstnärliga och sociala fortsätter att prisas internationellt.

Totalt har C.F. Møller idag cirka 350 anställda. Förutom kontoret i Stockholm har C.F. Møller kontor i Malmö, Oslo, London, Berlin, Århus, Köpenhamn och Aalborg

Följ C.F. Møller Architects

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från C.F. Møller Architects

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum